Reyhanlıdaki bombalı saldırılar

Reyhanlıdaki bombalı saldırılar -Kilisteki konteyner kentte kalan Suriyeliler, Reyhanlıdaki saldırıyı kınadı -Hammam Hacı: "Türkiyeye yapılan saldırıları, kendi milletime yapılmış gibi kabul ediyorum" (Fotoğraflı-Görünt


KİLİS (A.A) - Kilisteki konteyner kentte kalan Suriyeliler, Hatayın Reyhanlı ilçesindeki bombalı saldırıları kınadı.
     Ülkesindeki olaylardan kaçarak Türkiyeye sığınan ve konteyner kente yerleştirilen Hammam Hacı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, konteyner kentte kalan sığınmacılar adına Reyhanlıda hayatını kaybedenlere başsağlığı diledi.
     Saldırıları kendilerine yapılmış gibi gördüklerini belirten Hacı, "Türkiyeye yapılan saldırıları, kendi milletime yapılmış gibi kabul ediyorum. Aramıza fitne sokmak için düzenlenmiş olabileceğini düşünüyorum. Biz kardeşiz. Kardeş olarak kalacağız. Ölenlere Allah rahmet eylesin. Ailelerine sabır dilerim" dedi.
     Asaad Charmin ise ülkelerindeki olaylardan kaçıp Türkiyeye sığındıklarını ve Türkiyenin kendilerine sahip çıktığını anımsattı.
     Türkiyenin her ihtiyaçlarını temin ettiğini ifade eden Charmin, şöyle konuştu:
     "Bu olayda bizim günahımız yok. Bu olayları düzenlese Esed rejimi düzenler. Bu olaydan dolayı çok üzgünüz. Türkiye ile aramızı bozmak istiyor. Türk Hükümeti bu olayı açığa çıkartır. Şehit olanlara Allah rahmet eylesin. Hayatını kaybedenler bizim kardeşlerimiz."
     Mahmut Hatip de suçluların bir an önce ortaya çıkmasını ve adalete teslim edilmesini istediklerini kaydetti.
     Türkiye ve Suriye halklarının kardeş olduğunu söyleyen Hatip, "Suriye ile Türkiyenin tarihten gelen kardeşliğini bozmak istiyorlar" diye konuştu.
    
     Muhabir: Kemal Karagöz
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Reyhanlıdaki bombalı saldırılar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER