Cizre KCK davası

Cizre KCK davası -Şırnakın Cizre ilçesindeki KCK yapılanmasına ilişkin 90 sanığın yargılanmasına devam edildi


DİYARBAKIR (A.A) - Şırnakın Cizre ilçesindeki terör örgütü PKKnın üst yapılanması KCK içinde yer aldıkları iddiasıyla tutuklu bulunan 31 sanık ile tutuksuz 59 sanığın yargılanmasına devam edildi.
     Diyarbakır 7. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, tutuklu 27 sanık ile avukatlar hazır bulunurken, diğer sanıklar mazeret bildirerek katılmadı.
     İzmir 4 Nolu T Tipi Cezaevinde tutuklu bulundukları için duruşmaya getirilmelerinde sıkıntı yaşanan sanıklardan Mehmet Harun Sabuncu, Nevzat Yılmaz, Sabri Karagöz, Mehmet Emin Gözhan ile Derviş Taniş bulundukları cezaevlerinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla duruşmaya dahil edildiler.
     Cumhuriyet savcısı, hazırladığı mütalaasında tutuklu sanıkların "mevcut delil durumu", "kuvvetli suç şüphesi", "delilleri karartma" ve "kaçma şüphesi" gerekçeleriyle tutukluluk hallerinin devamına karar verilmesini istedi.
     Mahkeme başkanı, sanıklar hakkında dosyada yer alan suçlamaları okuyarak savunma yapmaları için söz verdi.
     Duruşmaya SEGBİS aracılığıyla dahil edilen Nevzat Yılmaz, mütalaaya ilişkin olarak, "Kaçmak isteseydim, savcılığa kendi isteğimle gelip ifade vermezdim. Maddi durumumuz iyi değil. Evliyim ve çocuklarım var. Tutuklu bulunduğum için ailem mağdur durumdadır. Bakacak kimseleri bulunmuyor. Onun için tahliyemi istiyorum. Mahkeme heyeti aksi kanaatteyse, denetimli serbestlik yasasıyla adli kontrol şartıyla tahliyemi istiyorum" dedi.
     Sanık avukatlarından Meral Danış Beştaş, müvekkillerinin aleyhine ciddi hiçbir delil bulunmadığını savunarak "Müvekkillerin hiçbiri, şiddet içerecek bir eylemde bulunmamış. Sadece demokratik bir şekilde toplantı ve basın açıklamalarını yapmışlar. Bu hususlar dikkate alınarak tüm müvekkillerin tahliyesini talep ediyorum" şeklinde konuştu.
     Mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların tutukluluk halinin devamına karar verip duruşmayı erteledi.
     Mahkeme, daha önce, aynı davadan yargılanırken çocukları hasta olduğu için tahliye talebinde bulunan Cizre Belediye Başkan Yardımcısı Hanım Onuru Denetimli Serbestlik Yasası kapsamında tahliye etmişti.
    
     Muhabir: Aziz Aslan
     Yayıncı: İrfan Cemiloğlu

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER