Reyhanlıdaki patlamalar

Reyhanlıdaki patlamalar -DP Genel Başkanı Uysal: "Bölgede gelişen her hadisenin Türkiyeyi bulmasını, vurmasını önlemek hükümetlerin öncelikli görevidir"


KÜTAHYA (A.A) - Demokrat Parti (DP) Genel Başkanı Gültekin Uysal, Reyhanlıdaki saldırılara ilişkin, "Bölgede gelişen her hadisenin Türkiyeyi bulmasını, vurmasını önlemek hükümetlerin öncelikli görevidir" dedi.
     Simav Belediyesinin geleneksel olarak düzenlediği "Büyük Hayır ve Toplu Sünnet Şöleni"ne katılan Uysal, Reyhanlıdaki saldırılar hakkında gazetecilere açıklamalarda bulundu.
     Türkiyenin, bölgesinde yaşanan her hadisenin kendi içerisindeki bir takım dinamikleri de tetikleyebildiği gerçeği ile karşı karşıya olduğunu ifade eden Uysal, yaşanan elim olayın yaklaşık 3 yıldır iç çatışma yaşayan Suriyenin Türkiyeye yansıması olduğunu iddia etti.
     "Ülkemizin birliği, beraberliği ve huzur ve sükun içerisinde hayatını devam ettirebilmesi önemlidir" diyen Uysal, bölgede gelişen her hadisenin Türkiyeyi bulmasını, vurmasını önlemenin hükümetlerin birinci öncelikli görevi olduğunu belirtti.
     Suriyede kendi insanlarına zulmeden bir rejimi asla tasvip etmediklerini dile getiren Uysal şunları kaydetti:
     "Ama beraberinde de Türkiye, kendi coğrafyasında hiçbir zaman bir iç çatışmanın tarafı olmamıştır. Sorumlu bir anlayış içerisinde hem insani kayıpları önleyebilirdi hem de insani yardım konusunda bir koridor açabilecek diplomatik ilişkileri yürütebilirdi. Ama çok çarpıcı bir şekilde meselenin tarafı olma noktasına geçince haliyle bu imkanlardan da yoksun hale gelmiş bulunuyoruz."
    
     Muhabir: Zekeriya Türkel
     Yayıncı: Erdem Gültekin
<< Önceki Haber Reyhanlıdaki patlamalar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER