Rizede kentsel dönüşüm çalışmaları

Rizede kentsel dönüşüm çalışmaları -Belediye Başkanı Bakırcı: Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında başlattığımız çalışmada sona yaklaştık


RİZE (A.A) - Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında başlattıkları çalışmada sona yaklaşıldığını söyledi.
     Bakırcı, Hamamderesi ve Hayrat mahallelerindeki incelemelerinin ardından yaptığı açıklamada, Rize Belediyesi ile TOKİ arasında imzalanan protokol ile Hamamderesi ve Hayrat Mahallesi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi kapsamında evlerin bir kısmının boşatıldığını belirtti.
     Şehrin yaşam kalitesini yükseltmek, vatandaşın güvenli, rahat ve huzurlu şekilde yaşamasını sağlamak amacıyla sağlıklı altyapı, planlama ve yapılaşma çalışmalarını sürdürdüklerini dile getiren Bakırcı, 380 konutun tahliyesini gerçekleştirdik. Toplam 560 konutta boşaltma işlemine devam ediliyor. Evini tahliye eden her vatandaşımıza 400 lira kira yardımı veriyoruz. Bu yanlış anlaşılmasın, kira bedeli değil kira yardımı veriyoruz. Yani vatandaşımız 400 lira üzerinde kirası olan bir ev tutarsa bizim vereceğimiz kira yardımı yine 400 liradır dedi.
     Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında başlattıkları çalışmada sona yaklaşıldığını ifade eden Bakırcı, şunları kaydetti:
     6 Nisanda Türkiyede gerçekleşecek toplu yıkımla biz de boşaltılan evlerimizin yıkımını gerçekleştirmiş olacağız. Tahmin ediyorum iki ay gibi bir süre içinde fiili inşaatımız başlamış olacak. Akabinde de 1.5 yıl gibi bir sürede binalarımızı teslim etmiş olacağız. Toplam 870 konut inşa edeceğiz. Hamam Deresi diye tabir ettiğimiz dereden tertemiz, berrak suyumuz akacak.
    
     Muhabir: Fikret Delal
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Rizede kentsel dönüşüm çalışmaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER