Rizede Organik Tarımın Yaygınlaştırılması Projesi

Rizede Organik Tarımın Yaygınlaştırılması Projesi -Vali Çakır: Rizenin her karışı insanlığa sunulabilecek ürünlerin üretim yeri olabilecek durumdadır


RİZE (A.A) - Rizede Organik Tarımın Desteklenmesi Projesi kapsamında arı kovanı dağıtımı yapıldığı bildirildi.
     Rize Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, toprak ve su kaynakları ile havayı kirletmeden bitki, hayvan ve insan sağlığını azami derecede koruyarak, organik ürünlerin üretimini arttırıp, tüm gelir gruplarının tüketebileceği kaliteli organik tarımsal üretimi ve gıdayı sağlamak için Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığınca Organik Tarımın Yaygınlaşması ve Kontrolü Projesi gerçekleştirildiği belirtildi.
     Proje kapsamında, Çayeli ilçesine bağlı Senoz Vadisinde organik arıcılık yapacak 30 çiftçiye 20şer takım kovan dağıtıldığı belirtilerek, şunlar kaydedildi:
     Halihazırda Ardeşen, Çamlıhemşin, Hemşin ve Pazar ilçelerinde 44 çiftçimiz bin 905 kovan ile organik arıcılık yapıyor. Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünce hazırlanan 92 bin lira bütçeli projenin ilk adımında Senoz Vadisinde 600 adet kovan dağıtıldı.
     Açıklamada, Rize Valisi Nurullah Çakırın şu görüşlerine yer verildi:
     Rizenin organik üretime dayalı bal gibi birçok marka değeri bulunuyor. Çaydan sonra balda da organik üretimin başlamasından mutluluk duyuyoruz. İnsanlığın her geçen gün sağlıklı ürünler konusunda arayış içerisinde olduğunu biliyoruz. Rizenin her karışı insanlığa sunulabilecek ürünlerin üretim yeri olabilecek durumdadır.
    
     Muhabir: Muhittin Sandıkçı
     Yayıncı: Murat Kaban
<< Önceki Haber Rizede Organik Tarımın Yaygınlaştırılması Projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER