Rizede sağlık çalışanlarına verilen işaret dili

Rizede sağlık çalışanlarına verilen işaret dili kursu sona erdi


RİZE (A.A) - Rize Kamu Hastaneler Birliği tarafından sağlık çalışanlarına yönelik verilen işaret dili eğitimi sona erdi.
     Rize Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Şafak Sünbül, yaptığı açıklamada, sağlık çalışanlarına işaret dili eğitimi vererek işitme engellilerin önündeki engelleri kaldırmayı hedeflediklerini belirtti.
     İşitme engelli vatandaşların hastanelerde alacağı sağlık hizmetlerini kolaylaştırmak, daha hızlı ve kaliteli hizmet sunmayı hedeflediklerini ifade eden Sünbül, işitme ve konuşma engelli bir bireyin hastaneye girişinden çıkışına kadar olan süreçte yaşadığı iletişim problemlerini en aza indirgemenin, kursun öncelikli amacı olduğunu söyledi.
     İşaret dili kursu eğitimini veren Nurcan Yanar ise eğitimin 120 saat sürdüğünü ve eğitim sonunda 40 kişiye sertifika verdiklerini kaydederek, "Bu eğitimlerimiz, daha kalıcı ve tüm çalışanlarımıza yönelik olması için devam edecek" dedi.
     Eğitime katılan Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil servisinde görevli Dr. Aydın Coşkun da acil serviste bu tür hastalarla zaman zaman karşılaştıklarını belirterek, "Acil serviste nöbet tutarken bu tür bir hastamız geldi. Acil servisteki arkadaşlar yardımcı olamayınca hemen beni çağırdılar. Hasta ile hemen iletişime geçtim, gerekli tektik ve tedavisinin yapılmasında yardımcı olduk. Almış olduğum işaret dili eğitiminin hem bana hem de görev yaptığım hastaneye büyük faydası olduğunu bu sayede görmüş oldum" diye konuştu.
    
     Muhabir: Salih Yıldırım
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Rizede sağlık çalışanlarına verilen işaret dili Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER