Aile haftası

Aile haftası -Malatyada çeşitli etkinlikler düzenlendi


MALATYA (A.A) - Malatyada aile haftası, düzenlenen etkinliklerle kutlandı.
     Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü Aile Danışma Merkezince engelli ailelerine yönelik Anemon Otelde program düzenlendi. Malatya Valisi Vasip Şahin, Vali Yardımcısı Murat Çağrı Erdinç, İl Emniyet Müdürü Mustafa Aygün, İl Müftüsü Hacı Yusuf Gül, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Oktay Taş ile çeşitli sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve kurum müdürleri ve engellilerle ailelerinin katıldığı programda, yöneticiler, engellilerle bir araya gelerek sorun ve taleplerini dinledi.
     Programın açılışında konuşan Vali Şahin, engellilerin sorunlarının toplumu oluşturan bireylerin ortak sorunu olduğunu belirtti. Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre Malatyada yaklaşık 62 bin engellinin olduğunu kaydeden Şahin, "Engelli kardeşlerimizin insan onuruna yakışır bir kalitede hayatlarını idame ettirebilmeleri için, pozitif ayrımcılık çerçevesinde önemli sosyo-ekonomik destekler uygulanmaktadır" dedi.
     Malatyada evde bakım hizmetlerine 7 bin 650 engellinin başvurduğunu anlatan Şahin, talepleri uygun görülen 4 bin 281 kişiye evde bakım ücreti ödemesinin başlatıldığını bildirdi. Kentte 19 bin 624 engelliye maaş ödemesi yapıldığını kaydeden Şahin, "Bir engelli vatandaşımız maaş için başvurduğu tarihten itibaren 15 gün içinde, eğer diğer şartları uygunsa maaşı bağlanabilmektedir. Yine Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına yapılan başvuruların arasında engelli vatandaşlarımızın başvurularına öncelik verilmektedir" dedi.
     Sağlık İl Müdürlüğünce engellilere yönelik sağlık hizmetlerinde de standartların yükseltildiğini, engellilerin tedavi hizmeti almalarının kolaylaştırıldığını vurgulayan Şahin, 2 bin 839 kişiye evde sağlık hizmeti verildiğini söyledi.
     İl Milli Eğitim Müdürlüğünce eğitime ihtiyaç duyan engellilerden 406sına müstakil ve değişik branşlarda hizmet veren engelliler okullarında eğitim verildiğini belirten Şahin, 117 engelli çocuğun normal okullardaki kaynaştırma sınıfına devam ettiğini kaydetti. Engelleri nedeniyle evinden çıkamayan 32 çocuğa da öğretmenlerin evde eğitim hizmeti verdiğini ifade eden Şahin, engelli olup özel eğitim almaları gereken 3 bin 53 çocuğun eğitim ücretinin devlet tarafından karşıladığı, Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezleri aracılığıyla eğitim verildiğini dile getirdi.
    
     -Resim yarışmasında dereceye girenlere ödül verildi-
    
     Aile haftası kapsamında düzenlenen "Aile Olmak" konulu resim yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verildi. Aile konusunda toplumu bilgilendirmek, risk faktörleri konusunda kalıcı davranış değişiklikleri sağlamak amacıyla gerçekleştirilen yarışmaya, 30 okuldan 114 öğrenci katıldı.
     Öğrencilerin yaptıkları resimler Malatya Park Alışveriş Merkezinde sergilendi. Serginin açılışını Vali Yardımcısı Murat Çağrı Erdinç ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Oktay Taş yaptı.
     Açılışın ardından ilkokul öğrencileri arasında birinci olan Bilim Sanat Merkezinden Duru Doğa Battaloğluna tablet bilgisayar, ikinci olan Rahmi Akıncı İlkokulundan Gökçe Çiçek Yağmura fotoğraf makinesi, üçüncü olan Mehmet Akif Ersoy İlkokulundan Erdem Erola Mp4, ortaokullar arasında dereceye girerek birinci olan Mehmet Emin Bitlis İlköğretim Okulundan Emre Sömeke laptop bilgisayar, ikinci olan Nihat Tecdelioğluna tablet bilgisayar, üçüncü olan Hayriye Başdemir İlköğretim Okulundan Zeynep Fulya Tana da fotoğraf makinesi hediye edildi.
    
     Muhabir: Malatya
     Yayıncı: Tuba Karahan

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER