Rize Kültür ve Turizm Müdürü Hocaoğlu:

Rize Kültür ve Turizm Müdürü Hocaoğlu: Tatilini Rizede geçirmek isteyenler erken rezervasyon yaptırmalı


RİZE (A.A) - Rize Kültür ve Turizm Müdürü İsmail Hocaoğlu, tatilini Rizede geçirmek isteyenlerin erken rezervasyon yaptırması gerektiğini söyledi.
     Hocaoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Rizede yaz dönemi turizm hareketlerinin son derece yoğun geçtiğini, son yıllarda Rizenin önemli bir turizm merkezi olma yolunda güçlendiğini belirtti.
     Karadeniz ve Rizenin, deniz, kum, güneş dışındaki turizm aktiviteleri dendiği zaman akla gelen ilk yerlerden biri olduğunu ifade eden Hocaoğlu, Tarih, doğa, kültür bütün bunların iç içe olduğu nadide bir merkez olan Rizeye gelen ziyaretçiler, ilin bu potansiyelini en güzel şekilde yaşayarak dönüyorlar. Bu çerçevede gerek iç turizmde gerek dış turizmde ilimizi ziyaret eden çok sayıda farklı ülke misafirleri, Rizenin bu atmosferini en iyi şekilde değerlendiriyorlar dedi.
     Yaklaşık 3 bin metrede bulunan buzul göller, şelaleler ve derelerin ziyaretçilerin ilgi odağı olduğunu dile getiren Hocaoğlu, şöyle konuştu:
     Dantel gibi birbirine bağlı ve birbirinden farklı üstünlükleriyle öne çıkan yaylalarımız ziyaretçilerimizin ilgisini çekmekte. Kaçkar Dağlarına ulaşan Yukarı Kavron bölgesi ile Ovit Dağı, Petran ve Anzer vadisindeki çok sayıda endemik bitki türü Anzer balına zemin sağlamaktadır. Turistler de balın üretildiği alanı merak edip özellikle burada arı safarileri yapmaktadır. Buradaki bitki çeşitliliğini yerinde inceleyip balın üretildiği alanı bizzat görmek istemekteler.
     Turizmde trendin değişmesiyle insanların farklı amaçlarla seyahat ettiğini kaydeden Hocaoğlu, Bir yöresel lezzeti tatmak, yöresel kültürü yerinde görmek, doğayı ve tarihi yerinde gezmek için seyahat ediyorlar. Rize de bu manada turistler için birbirinden güzel seçenekleri barındıran önemli bir turizm merkezi. İlimize gelen yerli ve yabancı turist sayısı her geçen yıl artış göstermektedir diye konuştu.
    
     -Rizede tatil yapmak için erken rezervasyon gerekli-
    
     Hocaoğlu, iç turizm anlamında da ülkenin her yerinden ziyaretçi geldiğini belirterek, Zaman zaman yer bulma konusunda bizden yardım isteyenlere iki cevap veriyorum, Üzgünüm sizi burada ağırlamak isterdim fakat ağırlayamıyoruz. Ama aynı zamanda da mutluyum çünkü buralar dolu. Demek ki buraya gelmek için daha önceden rezervasyon yapmak gerekli. Yaz döneminde tatilini Rizede geçirmek isteyenler erken rezervasyon yaptırmalı dedi.
     Rizedeki işletmelerin 6 ay öncesinden rezervasyon aldığını kaydeden Hocaoğlu, Bizim şöyle bir sloganımız var, her mevsimin kenti diye. Yaz mevsiminde birbirinden güzel seçenekler sunarken kış mevsiminde ve sonbaharda da ayrı seçenekleri sunuyoruz. Biz yeşilin bütün tonlarının olduğu yaz döneminde de, renklerin senfonisinin olduğu sonbahar döneminde de insanları davet ediyoruz diye konuştu.
    
     Muhabir: Serhat Çağdaş
     Yayıncı: Asena Akçay
<< Önceki Haber Rize Kültür ve Turizm Müdürü Hocaoğlu: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER