Rize Tarım Müdürü Bulut: Rizenin doğası

Rize Tarım Müdürü Bulut: Rizenin doğası organik üretime son derece uygun


RİZE (A.A) - Rize Tarım Müdürü Şafak Bulut, Rizenin doğasının organik üretime son derece uygun olduğunu söyledi.
     Bulut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, organik tarımı yaygınlaştırmaya çalıştıklarını, tarımsal alanların sınırlı olmasına rağmen Rizede organik tarım alanı ve üretici sayısının her geçen gün arttığını belirtti.
     Su ürünleri kapsamında Rizede organik alabalık yetiştirilmesi için 2003 yılında çalışma başlattıklarını ifade eden Bulut, Türkiyede ilk olarak Rizede, Organik Su Ürünleri Üretimi Projesi başlattık. Bu uygulamaya 6 işletme ile başladık. Halen 3 işletmemiz organik geçiş sürecinde. 2012 yılı organik üretim denetimleri, 25-27 Temmuz tarihleri arasında ilgili sertifikasyon kuruluşu tarafından yeniden gerçekleştirilecek dedi.
     Bulut, organik su ürünleri üretimi için başvuruda bulunan işletmelerin arttığını vurgulayarak, şöyle devam etti:
     Özellikle Ardeşen, Çamlıhemşin ve Fındıklı ilçelerinde organik alabalık işletmesi kuranlar var. Giderek de uygulama yaygınlaşıyor. Yeni tür yetiştiricilik yapmak isteyenler için devlet tarafından çeşitli destekler verilmektedir. 2011 yılında su ürünleri desteği olarak toplam 749 ton balığa 499 bin 205 lira hibe desteği verildi. İki işletme kurulma aşamasında olup, toplam 43 alabalık işletmesi bulunuyor.
    
     Muhabir: Fikret Delal
     Yayıncı: Tuğba Yardımcı Mısır
<< Önceki Haber Rize Tarım Müdürü Bulut: Rizenin doğası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER