RTÜK Başkanı Dursun:

RTÜK Başkanı Dursun: -"Kurgu dahi olsa bir toplumun kutsalları, değerleri ve liderleriyle oynamamak gerekiyor"


MUŞ (A.A) - Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) Başkanı Davut Dursun, "Kurgu dahi olsa bir toplumun kutsalları, değerleri ve liderleriyle oynamamak gerekiyor" dedi.
     Dursun, Muş Alparslan Üniversitesinin (MŞÜ) "Türkiye Buluşmaları" etkinliği kapsamında İlahiyat Fakültesinde düzenlediği "Türkiyede Görsel-İşitsel Medya Politikaları" konulu konferansta yaptığı konuşmada, Türkiyede halen ulusal, bölgesel ve yerel 250 kanalın yayın yaptığını belirterek, bunun pek çok ülkeyle kıyaslandığında son derece zengin ve çoğulcu bir durum olduğunu kaydetti.
     "Muhteşem Yüzyıl" dizisiyle ilgili eleştirilere de değenin Dursun, şöyle konuştu:
     "Kurgu dahi olsa bir toplumun kutsalları, değerleri ve liderleriyle oynamamak gerekir. Oradaki Hürrem, bildiğimiz Hürrem değil. O sebeple televizyonda gördüklerimizin bir kurgu olduğunu, bir hayal olduğunu unutmamak gerekiyor. Ama biz ve izleyiciler kurguyla gerçekliği bir birine karıştırıyoruz. En ciddi problemin bu olduğunu düşünüyorum. Evet buradaki Kanuni bir kurgudur. Hepimizin zihninde Kanuniye ilişkin bir algımız var. Buradaki gördüğünüz kurgudaki Kanuni, başka bir şey. O sebepten yayıncılara da ayni şeyi söylüyorum. Evet siz kurgu yapıyor, senaryonun ürünü olarak çekimler yapıyorsunuz. Ama unutmayın ki bu toplumun değeri, kabulleri, kutsalları var. Her konuda kurgulama yapmak, istediğiniz gibi bir yayın yapmak söz konusu edilmemelidir."
     Etkinliğe, Vali Ali Çınar, Rektör Prof. Dr. Nihat İnanç, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
    
     Muhabir: Sabri Yıldırım / Sıtkı Yıldız
     Yayıncı: Tarkan Demir
<< Önceki Haber RTÜK Başkanı Dursun: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER