Rus Büyükelçiden ADASOyu ziyaret

Rus Büyükelçiden ADASOyu ziyaret


ADANA (A.A) - Rusyanın Ankara Büyükelçisi Vladimir Ivanovskiy, Adana ile Rusya arasındaki yatırım ve işbirliğinin daha da geliştirilmesi gerektiği vurguladı.
     Adana Sanayi Odasından (ADASO) yapılan açıklamaya göre, Ivanovskiy odayı ziyaret ederek, Meclis Başkanı Ahmet Kardeşler ve Yönetim Kurulu Başkanı Sadi Sürenkök ile bir araya geldi.
     Ivanovskiy, Rusyanın Türkiyenin ikinci en büyük ekonomik partneri olduğunu belirterek, Türkiyenin illeriyle Rusyanın kentleri arasındaki işbirliğinin kurulması için çalışıyoruz. İki ülke arasındaki firmaların, işadamlarının bir araya gelmeleri ve ticari ilişki kurmaları için çaba harcıyoruz ifadelerini kullandı.
     Çukurovanın geniş ve verimli topraklara sahip bulunduğunu, özellikle mısır ekim alanlarının dikkatini çektiğini belirten Ivanovisky, hayvancılık sektöründe yatırımın ucuz ve düşük maliyetli olduğunu, mısırın yüzde 40ının üretildiği bölgede hayvancılığın geliştirilerek potansiyelin değerlendirilmesi gerektiğini kaydetti.
     ADASO Yönetim Kurulu Başkanı Sadi Sürenkök, Ivanoviskynin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti belirterek, Kurtuluş Savaşımızda Rusyanın yaptığı yardımları unutmuyoruz şeklinde açıklamada bulundu.
     Sürenkök, Adananın Türkiyenin ilk sanayileşen illerinden biri olduğunu, sanayi ve tarımda önemli üretim potansiyeline sahip bulunduğunu belirterek, Ivanoviskyden Rusyadaki sanayi ve ticaret odaları ile işbirliği kurulmasında yardımcı olmalarını istedi.
    
     Muhabir: Aykut Ünlüpınar
     Yayıncı: Anıl Bağrık
<< Önceki Haber Rus Büyükelçiden ADASOyu ziyaret Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER