S.Üde TÜBİTAKın desteği anlatıldı

S.Üde TÜBİTAKın desteği anlatıldı


SİİRT (A.A) - Siirt Üniversitesinde TÜBİTAKın uyguladığı programlar ve üniversitelere verilen desteklerin ele alındığı konferansın düzenlendiği bildirildi.
     Üniversiteden yapılan açıklamada, konferansta, üniversiteler, araştırma hastaneleri ve araştırma enstitülerinde yürütülecek acil, kısa süreli, küçük bütçeli araştırma ve geliştirme projelerine destek sağlamaya yönelik bir program olan Hızlı Destek Programının yanı sıra Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı, Öncelikli Alanlar Ar-Ge Projelerini Destekleme Programı, Kamu Kurumları Araştırma ve Geliştirme Projelerini Destekleme Programı, Patent Başvurusu Teşvik ve Destekleme Programı, Evrensel Araştırmacı (EVRENA) Programı, Uluslararası Bilimsel Araştırma Projelerine Katılma Programı, Bilimsel ve Teknolojik İşbirliği Ağları ve Platformları Kurma Girişimi Projeleri (İŞBAP) Destekleme Programı ve Ulusal Genç Araştırmacı Kariyer Geliştirme Programının anlatıldığı belirtildi.
     Konferansa katılan Rektör Prof. Dr. Recep Ziyadanoğullarının yaptığı konuşmada, TÜBİTAKın bilimsel çalışmalarına dair bilgiler sunduğu kaydedildi.
    
     Muhabir: Zekeriya Güneş / İbrahim Yakut
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber S.Üde TÜBİTAKın desteği anlatıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER