Saç düzleştirmede kanserojen madde içermeyen ürün

Saç düzleştirmede kanserojen madde içermeyen ürün Diyarbakırda tanıtıldı -Amerikada üretilen formaldehit yani kanserojen içermeyen saç düzleştirici Brezilya keratininin Amerika ve İspanya ile eş zamanlı olarak Diyarbakırdaki kuaförlere


DİYARBAKIR (A.A) - Saç düzleştirmede kanserojen madde içermeyen ürün Diyarbakırda tanıtıldı.
     Amerikada üretilen formaldehit yani kanserojen madde içermeyen saç düzleştirici Brezilya keratini Marcia Teixeira Brazilian Keratin Treatmentin Amerika ve İspanya ile eş zamanlı olarak Diyarbakırdaki kuaförlere lansmanı yapıldı.
     Greenpark Otelde düzenlenen toplantıya İstanbuldan katılan meslekte 30 yılını dolduran kuaför Ali Yatkın, bölgede görev yapan kuaförlere kanserojen maddelere ve saç bakımında kanserojen madde içermeyen ürünlere ilişkin bilgi verdi.
     Yatkın, formaldehitsiz ürün arayışını 30 yıldır sürdürdüğünü, son 4 yıldır kadınların vazgeçilmezi olan saç düzleştirme yani Brezilya fönü konusunda formaldehit içermeyen ürünün bir Amerikan firmasınca üretilerek MAG Kozmetik distribütörlüğünde Türkiyeye ithal edildiğini belirtti.
     Yatkın, bu ürünün Amerikan FDA (Food And Drug Adminastration-Gıda ve İlaç Kurumu) onayına sahip olduğunu, Sağlık Bakanlığı ithalat izinleri ve Sağlık Bakanlığı Refik Saydam Hıfsızsıhha Laboratuvarlarından insan sağlığına herhangi bir zarar teşkil etmediğini gösteren izinlerin de alındığını ifade ederek, şöyle dedi:
     Eskiden saç düzleştirmek için alçı kullanılırdı. Sonrasında saç düzleştirmek için her türlü ilaç yani kimyasal kullanılır oldu ve bu ürünler saça ve insan sağlığına ciddi zarar vermeye başladı. Keratin hep vardı ama ben formaldehitsiz olanının arayışındaydım. Bir firma bu yıl dünyada ilk kez içinde formaldehit olmayan kullanımı kolay sprey şeklindeki bu ürünü geliştirdi. Bu ürünü 8 aydır deniyorum. Bir aydan bu yana Türkiyede olan bu ürünün Amerika ve İspanya ile eş zamanlı olarak tanıtımını Diyarbakırda gerçekleştiriyoruz dedi.
    
     -Diyarbakır moda merkezimiz olsun-
    
     Yatkın, ürünü ilk kez Diyarbakırda tanıtmak istediğini duyan bazı yakınları ve müşterilerinin tedirgin olduğunu ifade ederek, geldiğinde Diyarbakırın İstanbul ve Paristen bir farkının olmadığını gördüğünü söyledi.
     Diyarbakırda sosyallik ve güzellikler olduğunu ifade eden Yatkın, Buraya geleceğimi duyanlar, Diyarbakırda ne işin var- dediler. Gerçekten de dışarıda böyle bir algı var. Burada güzellik ve dostluk dışında bir olay görmedim. Bu korkuyu ben yaşamıyorum ama yaşayanlara bu ili gerçek manada tanıtmak için bu tür sosyal faaliyetler gerçekleştirmek gerektiğini düşünüyorum. Ben bu ilin tanıtımı için Diyarbakırı özellikle tercih ettim. Bir kuaförün bin kişiye hitap etme gibi sosyal bir avantajı var. Başka illerden buraya gelmeyenlere çekinenler için Diyarbakırda büyük etkinlikler düzenlemeyi teklif ediyorum. Yetkililer de bize destek verirlerse Türkiye genelinden 150 kufaörü buraya getirelim ve Diyarbakırda saç şovları, yarışmaları ve defileleri düzenleyelim. Modayı Diyarbakırda yansıtalım. Diyarbakır moda merkezimiz olsun. El birliği ile bunu yapalım. Sosyal barışın tesisi için bu desteği seve seve yaparız yeter ki destek verilsin. Türkiyenin her tarafı cennettir ama Diyarbakırın bu imajını ben kendime yakıştıramadım. Burada sosyal bir yaşam ve güzellikler olduğunu etkinlikler düzenleyerek gösterelim ve sosyalleşmeyi bir an önce başlatalım.
     Kuaför ve eğitmen İsmail Demir kuaförlere Brezilya keratininin Türkiyedeki ilk profesyonel eğitimini verdi.
     Daha sonra ünlü makyöz Zeynep Arslanın gelin makyajı uyguladığı modele kuaför Yatkın gelin saçı taradı.
     Diyarbakırlı kuaförler keratinle ilgili detaylı bilgi edindikleri bu tür eğitimlerin Diyarbakırda yaygınlaştırılmasını istediklerini belirttiler.
    
     Muhabir: Sema Kaplan - Şaban Yılmaz
     Yayıncı: Behçet Güngör
<< Önceki Haber Saç düzleştirmede kanserojen madde içermeyen ürün Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER