Safranbolu Belediye Başkanı Aksoy:

Safranbolu Belediye Başkanı Aksoy: -Ülkemizde kültür mirasını kurma dendiğinde, ilk akla Safranbolu gelmektedir


KARABÜK (A.A) - Safranbolu Belediye Başkanı Necdet Aksoy, Ülkemizde kültür mirasını kurma dendiğinde, ilk akla Safranbolu gelmektedir dedi.
     Aksoy, AA muhabirine yaptığı açıklamalarda, 1975li yıllarda başlayan ve 1990lı yıllarda UNESCO Dünya Miras Listesine girmesiyle hızlanan koruma bilincinin Safranboluda her geçen gün arttığını söyledi.
     Özellikle son 10 yıl içinde hükümetin de büyük desteğiyle birçok tarihi zenginliğin kurtarılarak yaşatıldığını vurgulayan Aksoy, Ülkemizde kültür mirasını kurma dendiğinde ilk akla Safranbolu gelmektedir. Ülkemizde bulunan yaklaşık 50 bin kadar korunması gereken kültür varlığının, yaklaşık 2 bini ilçemizde bulunmaktadır. Bu oran çok büyük bir orandır. Safranbolu korumadaki başarısıyla dünyada en iyi korunan ilk 20 kent arasında yerini almıştır. Bu nedenle ilçe olarak katıldığımız yurt içi ve yurt dışı fuarlarda ilgi odağı haline geliyoruz. Hep merak ediliyor nasıl korumayı başardınız diye. Biz yaşayarak koruyor ve gelecek kuşaklara aktarıyoruz diye konuştu.
    
     Muhabir: Ahmet Özler
     Yayıncı: Ebubekir Gülüm
<< Önceki Haber Safranbolu Belediye Başkanı Aksoy: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER