Safranbolu Belediyesinden açıklama

Safranbolu Belediyesinden açıklama


KARABÜK (A.A) - Safranbolu Belediyesi Su ve Kanalizasyon Müdürlüğü, ilçenin kanalizasyon atıklarının gelişi güzel akıtıldığı iddialarının doğru olmadığını bildirdi.
     Müdürlük tarafından yapılan yazılı açıklamada, bazı gazete ve televizyonlarda, Safranbolu çarşı bölgesinin kanalizasyon giderlerinin Karabükün merkezinden geçen Araç Çayına verilerek, çevrenin kirletildiği yönünde suçlamaların yer aldığı hatırlatıldı.
     Bu haberler üzerine inceleme yapıldığı ve iddianın doğru olmadığının anlaşıldığı savunulan açıklamada, Safranbolu şehir kanalizasyonunun Karabük Belediyesi atık su arıtma tesislerine bağlantısını sağlayan kanalizasyon hattı üzerinde bulunan, yalnızca hat üzerinde meydana gelebilecek kanalizasyon arızalarına müdahale esnasında müdürlüğümüz yetkili personelince açılması gereken, kanalizasyon tahliye vanasının kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce açıldığı ve vana odasının içinin taşla doldurulduğu tespit edilmiştir görüşlerine yer verildi.
     Belediyesi olarak konunun bir komplodan ibaret olduğu savunulan açıklamada, Bu tür durumların Safranbolu Belediyesinin yapmış olduğu birbirinden güzel çalışmaları ve Safranbolunun bir dünya kenti olma yolundaki girişimlerinin önünü kesmeye çalışmaktan başka bir şey olmadığı, hem Karabük hem de Safranbolu halkı tarafından bilinmesi gerekmektedir. Söz konusu duruma ekiplerimiz tarafından acilen müdahale edilmiş ve kanalizasyon tahliye vanası kapatılmıştır denildi.
    
     Muhabir: Ahmet Özler
     Yayıncı: Neşat Ergül
<< Önceki Haber Safranbolu Belediyesinden açıklama Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER