Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, Tekirdağda

Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, Tekirdağda -Müezzinoğlu, üniversite hastanesinin temelini attı -Mehmet Müezzinoğlu: -"Türkiye, tıp alanında dünya çapında hekimleriyle, bilgi ve teknoloji kullanımında iyi noktalarda" -Müezzinoğlu, "Gar


TEKİRDAĞ (A.A) - Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, "Türkiye, tıp alanında dünya çapında hekimleriyle, bilgi ve teknoloji kullanımında iyi noktalarda" dedi.
     Müezzinoğlu, Namık Kemal Üniversitesi (NKÜ) Araştırma ve Uygulama Hastanesinin temel atma töreninde yaptığı konuşmada, iktidarın yaptığı yatırımlarla diğer alanlarda olduğu gibi sağlık alanında da çığır açtığını söyledi.
     Türkiyenin 2023 hedefine araştırma, geliştirme ve teknolojiyi uygulama alanındaki dinamiklerini daha iyi kullanarak ulaşacağını ifade eden Müezzinoğlu, "Türkiye, tıp alanında dünya çapında hekimleriyle, bilgi ve teknoloji kullanımında iyi noktalarda" dedi.
     Üniversitelerde araştırma ve geliştirme dinamiklerinin güçlü olmasını istediklerini belirten Müezzinoğlu, "NKÜ, 2006da kurulan bir üniversite. Şimdiden şantiye sahası gibi... Kampüste birçok bina yapılıyor. Bu da bizi sevindiriyor" diye konuştu.
     Tekirdağın büyükşehir statüsüne kavuştuğunu ifade eden Müezzinoğlu, geçmişteki bir hedefinde düzeltme yaptığını ifade ederek, "Daha önce Balkanlar ve Avrupaya açılan kapıları nedeniyle Edirneyi bölgenin sağlık merkezi yapacağımı söylemiştim. Şimdi düzeltiyorum. Trakyayı bölgenin sağlık merkezi yapacağım" şeklinde konuştu.
    
     -Bakanın isteğiyle hastanenin temelini eşler attı-
    
     NKÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Şimşekin, hastane hakkında bilgiler vermesinin ardından, Bakan Müezzinoğlunun isteği üzerine hastanenin temeli, Bakan Müezzinoğlunun eşi Faize Müezzinoğlu, Tekirdağ Valisi Ali Yerlikayanın eşi Hatice Nur Yerlikaya ve diğer protokol üyelerinin eşleri tarafından atıldı.
    
     -Refiye Yılmazdan, Müezzinoğluna teşekkür-
    
     Bakan Müezzinoğlu, daha sonra eşi Faize Müezzinoğluyla, ender rastlanılan hastalıklar arasında sayılan "Gardner Sendromu" hastalığıyla mücadele eden Refiye Yılmazı evinde ziyaret etti.
     Yılmaz, hastalığının gündeme gelmesinin ardından Türk halkının seferber olmasının kendisini çok onurlandırdığını söyledi.
     Türk halkına, Başbakan Recep Tayyip Erdoğana, Bakan Müezzinoğluna, Tekirdağ Valisi Yerlikayaya minnettar olduğunu ifade eden Yılmaz, "Türk halkı dualarını benden eksik etmesin. Ben, bu noktalara geldiysem onların duaları sayesinde geldim. Benim gibi sesini duyuramayan çok sayıda insan vardır. Ben demek ki şanslıymışım" dedi.
     Bakan Müezzinoğlu da Refiye Yılmazın tedavi için 14 Nisanda ABDye gideceğini belirterek, "Biz, hükümet olarak da bakanlık olarak da her konuda Başbakanımız da dahil yanındayız. Biz, büyük bir milletiz. Dünyanın neresinde olursa olsun en ufak bir sıkıntı olmadan tedavi için ne gerekiyorsa yapacağız" diye konuştu.
     Müezzinoğlu, partisinin il başkanlığını ziyaretinin ardından Malkara ilçesine hareket etti.
    
     Muhabir: Ergin Akgün/Muhterem Erkul/Salih Baran
     Yayıncı: Erdal Turanlı
<< Önceki Haber Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, Tekirdağda Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER