Sağlık çalışanlarının iş bırakma eylemi

Sağlık çalışanlarının iş bırakma eylemi -İzmirde sağlık çalışanları, sağlıkta şiddete karşı mücadele amacıyla iş bırakma eylemi yaptı -İzmir Tabip Odası Genel Sekreteri Güzelant: "Sağlıkta şiddetin sona ermesi için mücadelemizi


İZMİR (A.A) - İzmirde çeşitli meslek örgütü, dernek ile sendikaya üye sağlık çalışanları, sağlıkta şiddete karşı mücadele amacıyla Türkiye genelinde gerçekleştirilen iş bırakma eylemine katıldı.
     İzmir Sağlık Çalışanları Platformunca Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi bahçesinde düzenlenen iş bırakma eylemine katılan sağlık çalışanları, slogan attı.
     İzmir Tabip Odası Genel Sekreteri Mete Güzelant, grup adına yaptığı açıklamada, sağlık çalışanları olarak şiddeti önlemek için tek yürek olduklarını, sağlıktaki yanlış uygulamaların bulunduğunu ve buna karşı mücadele edeceklerini söyledi.
     Eylem doğrultusunda, Türkiye genelindeki hastanelerde acil servis, diyaliz ile onkoloji birimleri dışında poliklinik hizmeti verilmediğini ifade eden Güzelant, "Dayanışma içinde olacağız. Sağlıkta şiddetin sona ermesi için mücadelemizi sürdüreceğiz" dedi.
     Konuşmaların ardından, Yenikapı Sokak Tiyatrosu Grubu tarafından sağlıkta şiddeti hicveden bir tiyatro gösterisi sergilendi.
     Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesinde toplanan sağlık çalışanları da, Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesine sloganlar atarak yürüdü.
     Bazı vatandaşlar, sağlık çalışanlarını alkışlarla destekledi.
    
     Muhabir: Zeynep Hoşgörür
     Yayıncı: Serdar Yılmaz
<< Önceki Haber Sağlık çalışanlarının iş bırakma eylemi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER