Sağlık

Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş: -Sağlıktaki hizmet kalitesinin artışına göre, vatandaşın memnuniyet oranı 39lardan 76lara çıkmış olmasına rağmen, sağlık çalışanlarının memnuniyeti göz ardı edildi


BURSA (A.A) - Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, Sağlıktaki hizmet kalitesinin artışına göre, vatandaşın memnuniyet oranı 39lardan 76lara çıkmış olmasına rağmen, sağlık çalışanlarının memnuniyeti göz ardı edildi dedi.
     Metin Memiş, Sağlık-Sen İnegöl Temsilciliğinin açılışında yaptığı konuşmada, sağlık çalışanlarının memnuniyetini, özlük haklarını, mesleki saygınlığını arttırıcı, şiddeti önleyici tedbirlerin alınması noktasında çalışmalar yaptıklarını söyledi. Memiş, şunları kaydetti:
     10 yıllık sağlıkta dönüşüm programı çerçevesinde, sağlıktaki hizmet kalitesinin artışına göre, vatandaşın memnuniyet oranı 39lardan 76lara çıkmış olmasına rağmen, sağlık çalışanlarının memnuniyeti göz ardı edildi. Onun için önümüzdeki süreçte sağlık çalışanlarımızın memnuniyetin, özlük haklarını, mesleki saygınlığını arttırıcı, şiddeti önleyici tedbirlerin alınması noktasında bir çalışma yapıyoruz. Bunun yanında inşallah önümüzdeki dönem en büyük talebimiz nasıl ki, ek ödemeyi sağlık çalışanlarının almasını sağladıysak, nasıl ki, 2012 toplu sözleşmelerinde ek ödemelerin ayın 15inde maaşla birlikte verilmesini sağladıysak, inşallah 2013 toplu sözleşmelerinde de ek ödemelerin en az bin liraya yükseltilmesi ve emekliliğe yansıtılması bizim en önemli taleplerimizden olacak.
     Sağlık çalışanlarının yıpranma payı almaları için çalışma yaptıklarına da değinen Memiş, şöyle devam etti:
     Sağlık çalışanları yıpranma payı alamıyor. Asker, polis, itfaiyeci, gazeteci hatta milletvekili dahi yıpranma payı alırken, bu yoğun iş gücü altında çalışan, ezilen sağlık çalışanlarına 24 saat esaslı hizmetlerindeki sağlık çalışanlarına yıpranma payı verilmiyor. İnşallah önümüzdeki süreç içerisinde yıpranma payının verilmesi konusunda mücadelemizi sürdüreceğiz. Bu noktada ilk defa adımlar atıldı. 2012 toplu sözleşme masasına biz bunu taşımıştık. Şu anda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımızın Bilim Kurulunda görüşülüyor. İnşallah bu konuda da sizlerin desteğiyle de yıpranma payını bütün sağlık çalışanlarına hep beraber elde edeceğiz.
    
     Muhabir: Şaban Kılıçcı / Haluk Yüksel
     Yayıncı: Doğan Sarıtaş

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER