Sağlıkçılardan iş bırakma eylemi

Sağlıkçılardan iş bırakma eylemi


ADANA (A.A) - Adana-Osmaniye Tabip Odası Genel Sekreteri Dr. Halit Atik, sağlıkçılara yönelik şiddet nedeniyle iş bırakma eylemi yapılacağını bildirdi.
     Atik, yaptığı yazılı açıklamada, Dr. Ersin Arslanın Gaziantepte bir hasta yakını tarafından öldürüldüğünü hatırlatarak, sağlıkta şiddetin önüne geçilemediğini öne sürdü.
     Bu nedenle sağlık çalışanlarının Dr. Ersin Arslanın ölüm yıl dönümü olan 17 Nisan 2013de iş bırakarak sağlık hizmeti vermeyeceğini bildiren Atik, şunları kaydetti:
     "Dr. Ersin Arslan bir hasta yakını tarafından bıçaklanarak katledildi. Aradan bir yıl geçti, ancak sağlık çalışanları her gün ülkenin dört bir yanında dayak yemeğe devam ediyor. Ortada sağlık çalışanları ve hastaları, hasta yakınlarını karşı karşıya getiren akıl dışı bir sağlık sistemi var. Sağlık sisteminde düzelme denecek hiçbir adım atılmadığı gibi atılma niyeti de yok. Bu şartlarda iyi hekimlik, diş hekimliği, hemşirelik, ebelik, teknisyenlik yapamıyoruz. Nitelikli sağlık hizmeti veremiyoruz. Eğitimimiz sürecinden başlayarak çok çalıştığımız, zor şartlarda hizmet vermeye gayret ettiğimiz hastalarımızdan, hasta yakınlarından şiddet görmeyi kabul edemiyoruz."
     Yarın Dr. Ersin Arslanı anıp Türkiyede sağlık alanındaki şiddeti, nedenlerini ve çözüm önerilerini tartışacaklarından dolayı acil hastalar, kanser hastaları, diyaliz hastaları ve yatan hastalar dışında sağlık hizmeti sunamayacaklarını belirtti.
    
     Muhabir: Ali Güreli
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Sağlıkçılardan iş bırakma eylemi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER