Sahil Güvenlik Komutanı Tümamiral Serdar Dülger:

Sahil Güvenlik Komutanı Tümamiral Serdar Dülger: Karadeniz diğer denizlerimizden daha güvenli, daha huzurlu bir ortam sergiliyor -Bunda Karadenize kıyıdaş ülkelerle tesis etmiş olduğumuz yakın işbirliği ve bilgi değişim sistem


TRABZON (A.A) - Sahil Güvenlik Komutanı Tümamiral Serdar Dülger, Karadenizin, Türkiyenin kıyısı bulunduğu diğer denizlerden daha güvenli ve huzurlu bir ortam sergilediğini belirterek, Bunda Karadenize kıyıdaş ülkelerle tesis etmiş olduğumuz yakın işbirliği ve bilgi değişim sistemlerinin çok büyük etkisi var dedi.
     Tümamiral Dülger, beraberindeki komutanlar ile Trabzon Valisi Recep Kızılcıkı makamında ziyaretinde yaptığı konuşmada, Türkiyenin çok uzun bir sahil şeridi bulunduğuna işaret ederek, Sahil Güvenlik Komutanlığı olarak her yerde bulunmaya çalıştıklarını söyledi.
     Sahil Güvenlik Komutanlığının, sahil şeridinde sınır muhafaza görevi olmadığını ama Türk denizlerinin yetki alanlarında olduğunu ifade eden Tümamiral Dülger, şöyle devam etti:
     Sahil şeridinde sınır muhafaza gibi bir görevimiz yok. Denizlerdeki durum değişik ama deniz yetki alanımızda. Bize verilen yetkiler çerçevesinde Türkiye Cumhuriyetinin kanunlarını uygulamak maksadıyla, imkanlarımız nispetinde ulaşabileceğimiz yerlerde konuşlanarak bu görevi ifa etmeye çalışıyoruz. Karadeniz diğer denizlerimizden daha güvenli, daha huzurlu bir ortam sergiliyor. Bunda Karadenize kıyıdaş ülkelerle tesis etmiş olduğumuz yakın işbirliği ve bilgi değişim sistemlerinin çok büyük etkisi var.
     Karadenize kıyısı olan ülkelerin sahil güvenlik komutanlıklarının bir araya gelerek forum oluşturduklarını ifade eden Dülger, Bu forum gerçekten güzel işliyor. Bilgi değişimini kapsayan anlaşmalarımız var. Bütün illegal faaliyetler de dahil olmak üzere tüm hareketlerden bilgi sahibi olabiliyoruz. O bakımdan dünyada örnek olarak gösterilen bir deniz halinde Karadeniz. Tesis ettiğimiz bu işbirliği forumu bir çok denize örnek olarak gösterilip buna benzer forumların oluşturulmasına çalışılıyor dedi.
     Karadenizdeki söz konusu foruma benzer bir işbirliği forumunu Akdenizde de yapmaya çalıştıklarına işaret eden Dülger, Akdenizde de var böyle bir girişim ama henüz Karadenizdeki seviyeye ulaşamadı. Bu Türkiyenin öncülüğünde başlayan bir hareketti. O nedenle biz hem bu hareketin öncüsü olmak hem de devamında Karadenizi huzurlu ve güvenli bir deniz olarak lanse etmekten büyük gurur duyuyoruz ifadelerini kullandı.
     Vali Kızılcık da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Karadenizde sahil güvenlik açısından önemli bir olay yaşanmadığını, Trabzonun son derece sakin, huzurlu ve yaşanılabilir bir kent olduğunu belirtti.
     Trabzonun huzuru yüzünden son dönemlerde özellikle turizm açısından talep görmeye başladığını dile getiren Kızılcık, Trabzonda diğer yatırımlar anlamında önemli talepler var. Tabii ki insanlar huzurun, güvenliğin, asayişin düzgün olduğu yerlerde yaşamak, iş yapmak istiyor ve görmek için bu yerlere geliyor. Bunda sizlerin ve çalışma arkadaşlarınızın büyük katkısı var. Onun için sizlere teşekkür ediyorum dedi.
     Konuşmaların ardından Vali Kızılcık ile Tümamiral Dülger birbirine çeşitli hediyeler verdi.
    
     Muhabir: Tuncay Bekar
     Yayıncı: Murat Kaban
<< Önceki Haber Sahil Güvenlik Komutanı Tümamiral Serdar Dülger: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER