Diyetisyenler Günü

Diyetisyenler Günü -Diyetisyen Selda Tahmazoğlu: Diyetisyenlik, zayıflama diyeti veren kişi olarak bilinse de bu yanlış bir bilgidir. Çünkü eğitici, araştırıcı, poliklinik, yönetici, toplum sağlığı, danışman diyetisyeni olarak


EDİRNE (A.A) - Trakya Üniversitesi (TÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi Diyet Polikliniği diyetisyeni Selda Tahmazoğlu, diyetisyenliğin, zayıflama diyeti veren kişi olarak bilinmesinin yanlış olduğunu vurgulayarak, Çünkü, eğitici, araştırıcı, poliklinik, yönetici, toplum sağlığı, danışman diyetisyeni olarak çok geniş bir alanda hizmet vermektedir dedi.
     6 Haziran Diyetisyenler Günü dolayasıyla AA muhabirinin görüştüğü Tahmazoğlu, diyetisyenliğin bireylerin sağlığının korunması, yaşam kalitesinin artırılması için beslenme biliminin ilkeleri doğrultusunda bireysel ve toplu beslenmenin plan ve programını düzenleyen sağlık meslek alanı olduğunu söyledi.
     Tahmazoğlu, diyetisyenlik mesleğinin gelişmeye paralel olarak çalışma alanlarının oldukça fazla olduğunu ifade ederek, Diyetisyenlik, zayıflama diyeti veren kişi olarak bilinse de bu yanlış bir bilgidir. Çünkü eğitici, araştırıcı, poliklinik, yönetici, toplum sağlığı, danışman diyetisyeni olarak çok geniş bir alanda hizmet vermektedir şeklinde konuştu.
     Diyetisyen Halime Çelik de mesleğinin geniş bir alanı kapsadığını ifade eden Çelik, diyetisyenliğin, besin ögesi, besin ve beslenmeden kaynaklanan sağlık sorunlarını araştıran, değerlendiren, çözüm yolları bulan, var olan besin kaynaklarının sağlık kurallarına uygun olarak kullanılmasını sağlayan, sağlıklı yaşam biçimlerinin benimsenmesi için bilgilendiren, eğitim veren, eğitim programları uygulayan ve izleyen sağlık meslek alanı olduğunu kaydetti.
    
     Muhabir: Salih Baran
     Yayıncı: Neşat Ergül
<< Önceki Haber Diyetisyenler Günü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER