Şahinbey Belediyesi, okul kantinlerini denetliyor

Şahinbey Belediyesi, okul kantinlerini denetliyor


GAZİANTEP (A.A) - Şahinbey Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, okul kantinlerini denetliyor.
     Şahinbey Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, ruhsat ve çalışma belgesinin yanı sıra çalışma ortamlarının genel temizlik durumuyla ilgili genel denetimler yapan Zabıta Müdürlüğü ekipleri, kantin işletmecilerine uyulması gereken kurallar hakkında bilgi verdi.
     Denetimlerin öğrencilerin sağlığını korumak amacıyla yapıldığını ifade eden yetkililer, Sağlık Bakanlığının genelgesi doğrultusunda okul kantinlerinde enerji içecekleri, gazlı, kolalı, aromalı içecekler ve kızartma satışı yapılıp yapılmadığının kontrol edildiğini, işletmecilere gerekli uyarı ve yasal işlemlerin yapıldığını ifade etti.
     Açıklamada görüşlerine yer verilen Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu da öğrencilerin sağlığının çok önemli olduğuna vurguladı. Öğrencilerin sağlıklı gıda tüketmesi için imkanları ölçüsünde çaba gösterdiklerini ifade eden Tahmazoğlu, şunları kaydetti:
     Çocuklarımızın sağlığına büyük önem veriyoruz. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın ve gençlerimizin sağlıklı ortamlarda sağlıklı ürünler tüketmeleri için okul kantinlerini denetliyoruz. Denetimlerimiz bundan sonra da aynı titizlik ve ciddiyetle devam edecektir. Denetimlerimiz sadece okul kantinleri ile kalmıyor, okul çevresindeki gıda ve tüketim ürünleri satan iş yerlerini de denetliyoruz. Kimsenin çocuklarımızın sağlığı ile oynamasına müsaade etmeyeceğiz.
    
     Muhabir: Orhan Çiçek
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Şahinbey Belediyesi, okul kantinlerini denetliyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER