Şahinbey Belediyesi meclis toplantısı yapıldı

Şahinbey Belediyesi meclis toplantısı yapıldı


GAZİANTEP (A.A) - Şahinbey Belediyesinin ağustos ayı olağan meclis toplantısı, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu başkanlığında gerçekleştirildi.
     Şahinbey Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Başkan Tahmazoğlu toplantıda bir aylık çalışma hakkında bilgi verdi.
     Dört bölgede kentsel dönüşüm çalışmasının devam ettiğini aktaran Tahmazoğlu, ramazanda yapılan çalışmalara ilişkin şunları kaydetti:
     Dört noktada iftar çadırı kurarak, her gün 2 bin kişinin iftarını açmasını sağlıyoruz. Mahallede şenlik var programını ramazan etkinliklerini ilçe geneline yaydık. Her akşam bir mahallemizde ramazan etkinliği düzenliyoruz. Şahinbey Parkında 16 yazarımızı kitap fuarı ve okurlarıyla buluşturuyoruz. 1-5 Ağustos tarihleri arasında Şahinbey Parkında gerçekleştireceğimiz ramazan etkinliğimizde sanatçı Mustafa Demirci, hafız Mehmet Bilir, Eşref Ziya Terzi, hafız Nebi Yaşar, Grup Debu, hafız Abdurrahman Bozan, Taha, Reha Yeprem ve Bosna Fatih Sultan Mehmet Korosu sahne alacak.
     Hoşgör Cami, park ve meydanın açılışını yaptıklarını hatırlatan Tahmazoğlu, Temmuz ayında 145 bin metrekare asfalt çalışması ve 50 bin metrekare kilit taşı çalışması yaptık. Akkent Spor köyü, Hanımlar Yüzme Spor ve Kültür Merkezi ve diğer sosyal tesislerimizin inşaatı devam ediyor. Yine esnafımızın sıkıntısını çözüme kavuşturmak adına 1,5 milyon metrekare alanda yapılan yeni imar plan değişikliğiyle Ünaldı bölgesi sanayi alanından çıkartılarak, ticari alana dönüştürüldü. Yapılan imar plan değişikliği ile esnafın sorununun çözüme kavuşmasının yanı sıra protokol yolu genişletilecek, 350 yataklı hastane ve spor köyü yapılacak.
     Şahinbey Belediye Meclisinde gündeme alınan 25 maddenin 2si kabul edildi, 23 madde ise çalışmaların devam ettiğinden dolayı ilgili komisyonlara havale edildi.
    
    
     Muhabir: Kemal Karagöz
     Yayıncı: Zeynep Yücetaş
<< Önceki Haber Şahinbey Belediyesi meclis toplantısı yapıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER