Sakaryada doğalgaz çevrim santrali protestosu

Sakaryada doğalgaz çevrim santrali protestosu -Çeşitli sivil toplum kuruluşu üyeleri, Söğütlü ilçesindeki doğalgaz çevrim santrali çalışmalarına tepki gösterdi


SAKARYA (A.A) - Sakaryanın Söğütlü ilçesinde çeşitli sivil toplum kuruluşu üyeleri, doğalgaz çevrim santrali çalışmalarını protesto etti.
     Beylikkışla köyünde toplanan, köylü milletin efendisidir ve çocuklarımıza mahcup olmak istemiyoruz yazılı dövizler taşıyan grup, basın açıklaması yaptı.
     Akyazı Ziraat Odası Başkanı Şener Bayraktar, santralin kurulması planlanan bölgede genel bütçeden pay ayrılarak mera ıslah çalışması yapıldığını söyledi.
     Meraların hayvan üreticileri için önemli olduğunu ifade eden Bayraktar, santral inşaatından vazgeçilmesi gerektiğini savundu.
     Söğütlü Ziraat Odası Başkanı Recep Özlü ise hayvancılık ve tarımın verimli şekilde yapıldığı arazinin ilçe sakinlerinin yaşam alanı olduğunu kaydederek, santralin meraları yok edeceğini öne sürdü.
     Köy muhtarı Harun Uzun da santralin vereceği zararlardan köy sakinlerinin rahatsızlık duyduğunu, tarım alanlarının yok edileceğini iddia etti.
     CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, yaşam alanları kaybedilmeden yetkililerin santralin kurulmasını engellemesi gerektiğini bildirdi.
     MHP Sakarya Milletvekili Münir Kutluata da santralin tarım arazilerini tehdit edeceğini, Rusya ve İrandan alınan doğalgazı Sakaryada enerji için kullanmanın bir anlamı olmadığını ileri sürdü.
     Grup, açıklamanın ardından dağıldı.
    
     Muhabir: Erol Ulu - Salih Eren
     Yayıncı: Kemal Kaymak
<< Önceki Haber Sakaryada doğalgaz çevrim santrali protestosu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER