Salihlide Türkiye Meseleleri konulu konferans

Salihlide Türkiye Meseleleri konulu konferans -MHP Kayseri milletvekili Halaçoğlu: Ermenilerin soykırım iddiaları tamamen yersizdir. Bunu kendileri ve dünya bilmektedir


MANİSA (A.A) - MHP Kayseri milletvekili Yusuf Halaçoğlu, Ermenilerin soykırım iddiaları tamamen yersizdir. Bunu kendileri ve dünya bilmektedir dedi.
     Salihli Belediyesi, Zafer Keskiner Tiyatro Salonunda Türkiye Meseleleri konulu konferans düzenledi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programda konuşan Halaçoğlu, "Asıl soykırıma biz uğradık. Fransız cumhuriyet ordusunun yarısına yakınının ermeni milislerden oluştuğunu Boghos Nubar Paşanın Fransız makamlarına yazdığı mektuplardan anlıyoruz. Bu şu demektir bizim vatandaşımız düşman saflarında bize karşı savaşmıştır" diye konuştu.
     Bu milletin yedi düvele karşı mücadele verdiğini ifade eden Halaçoğlu, şöyle devam etti:
     "Çanakkalede kaç yüz bin şehit verdik. Analarımız, bacılarımız çok ağlamıştır. Peki neden ağladılar- Düşmanların çizmesi vatan topraklarımıza girmesin diye, İstanbulu almasınlar diye ağladılar. Vatan için can verilir. Onun için analarda, bacılarda, eşlerde, çocuklarda ağlar ama Allah düşürmesin vatanın bir düşmana peşkeş çekilmesini."
     Vandaki Akdamar Kilisesinin ibadete açıldığını belirten Yusuf Halaçoğlu şunları söyledi:
     "Ama bakın bunu yaparken bir şeyi göz önünde tutmadık, unuttuk bazı şeyleri. Van 1915te Ermeni ve Rusların birlikte saldırıları sonrası düştü. 80 bin insan öldürüldü ve burada 50 Türk kadın alınarak Akdamar Kilisesine götürüldü. Götürülürken kadınlar iffetlerini korumak için kendilerini göle attı. Ama maalesef biz onlar için oraya bir iffet anıtı dikemedik."
     Konferansa MHP Salihli İlçe Başkanı Erol Sakarya, MHP İl genel ve belediye meclis üyeleri ile davetliler katıldı.
    
     Muhabir: Çetin Karabıyık / Şafak yel
     Yayıncı: Erdem Gültekin
<< Önceki Haber Salihlide Türkiye Meseleleri konulu konferans Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER