Salihli Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Toprak:

Salihli Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Toprak: Üretici sabırlı olursa üzüm altın çağını yaşayacak


MANİSA (A.A) - Salihli Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Toprak, çiftçilerin üzümün pazarlanmasında acele etmemesi gerektiğini belirterek, Üreticimiz ürününe sahip çıkar ve ürününü yine önceki yıllarda olduğu gibi ürününü peyderpey piyasaya sürerse üzüm bu yıl altın çağını yaşayacak dedi.
     Toprak, Ziraat Odasında yaptığı basın toplantısında, İzmir Ticaret Borsasınca açıklanan 286 bin 575 ton rekolte tahminin tutmayacağını savundu.
     TARİŞ, Ziraat Odaları ve Tarım İl Müdürlüğünün ortaklaşa gerçekleştirdiği rekolte tahmininine 247 bin 500 ton seviyelerinde olduğunu anlatan Toprak, şöyle devam etti:
     Şu ana kadar yapılan hasat bu tahmini doğrulamaktadır. Hatta son zamanlarda oluşan doğal afetler ve hastalıklar bu rekoltenin de oluşamayacağını göstermektedir. Üzüm piyasasında estirilen rekolte fazlalığı veya talebin az olduğu dedikodularına üreticilerimiz kesinlikle itibar etmesinler. Kuru üzüm yüzde 90ı ihraç edilen ve her sene farklı sektörlerde kullanılarak talebi artan bir üründür. Ne üzümün rekoltesi fazladır ne de Avrupada talep daralması gibi bir durum söz konusu.
     Toprak, üreticileri hasat yaptıktan sonra pazarlama aşamasında acele etmemesi gerektiğini belirterek, Her geçen gün talebi artan bir ürünün fiyatının düşmesi gibi bir durum söz konusu değildir. Yeter ki üreticimiz, kendilerinin üzerinden çok miktarda para kazanmak isteyen bir takım kişilerin oyununa gelmesin. Eğer üreticimiz ürününe sahip çıkar ve ürününü yine önceki yıllarda olduğu gibi ürününü peyderpey piyasaya sürerse üzüm bu yılda altın çağını yaşayacaktır dedi.
    
     Muhabir: Çetin Karabıyık
     Yayıncı: Bahri Okumuş
<< Önceki Haber Salihli Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Toprak: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER