Saman üretiminde verim düşüklüğü

Saman üretiminde verim düşüklüğü


BURDUR (A.A) - Burdurda saman üretiminin az olması nedeniyle fiyatlarının yükseldiği bildirildi.
     Yeşilova Ziraat Odası Başkanı Yılmaz Gürcan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yüksek mazot ve gübre fiyatlarına ek olarak saman fiyatlarında da artış olmasının çiftçileri zorladığını söyledi.
     Bu yıl yağışların zamanında olmaması ve sıcakların aniden bastırması gibi nedenler dolayısıyla üründe kayıp yaşandığını dile getiren Gürcan, Buna bağlı olarak çiftçinin ürettiği arpa ve buğdayda sap, saman sıkıntısı görüldü. Bu da samanın fiyatını geçmesine neden oldu. Buğdayın kilogramı 50 kuruş, samanın kilogramı ise 55-60 kuruş civarında. Bu nedenle yetiştiriciler mağdur oluyor dedi.
     Mağduriyetlerin giderilmesi için devletten bazı taleplerde bulunduklarını ifade eden Gürcan, En azından çiftçinin bankalara ve tarım kredi kooperatiflerine olan borçlarının 1 yıl daha faizsiz ertelenmesi, üreticilere biraz daha nefes aldıracaktır diye konuştu.
     Çiftçi Bayram Özçoban ise bu yıl mahsulün çok zayıf olduğunu dile getirerek, bir adet saman balyasının 11-12 lira olduğunu, bu nedenle çok zor durumda olduklarını kaydetti.
    
     Muhabir: Murat Çoban
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Saman üretiminde verim düşüklüğü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER