Samsunda Yaşam Parkı açıldı

Samsunda Yaşam Parkı açıldı


SAMSUN (A.A) - Atakum Belediyesince yaptırılan Yaşam Parkı açıldı.
     Açılışa CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Haluk Koç, CHP Parti Meclisi (PM) Üyesi Murat Karayalçın, CHP Samsun Milletvekili İhsan Kalkavan ile vatandaşlar katıldı.
     Açılışta konuşan Karayalçın, Yaşam Parkı ile vatandaşların hizmetine sunulacak eğitim, kültür ve sanat merkezinde emeği geçen herkese teşekkür etti.
     Atakum Belediye Başkanı Metin Burma ise Yaşam Parkının Türkiyede bir ilk olduğunu, yaklaşık 5 bin metrekare bir alanı kapsadığını belirterek, şunları kaydetti:
     Parkımızı, engelli vatandaşlarımızın rahatlıkla kullanabileceği şekilde dizayn ettik. Parkın içerisinde kullanıcıların her türlü sosyal ve kültürel faaliyetler yapmasına olanak tanıyan açık ve kapalı mekanlar, küçük bir gölet, köprüler, çocuk oyun alanları, kütüphane, satranç kulübü ve kafeterya bulunmakta. Bu park, aynı zamanda kentin ortak yaşam alanlarını herkesin kullanabileceği şekilde düzenleme çalışmalarına da güzel bir örnek teşkil etmekte.
     Engellilerin dış dünyaya açılabilmeleri için yapılan her türlü etkinliğin ve ortak çalışmanın içinde olduklarını kaydeden Burma, Onlar azimli, istekli ve kararlı bir şekilde sosyal olmaya çalışırsa, ben her zaman destek vermeye hazırım dedi.
     Konuşmaların ardından parkın açılışı gerçekleştirildi.
    
     Muhabir: Mustafa Çavuş
     Yayıncı: Orhan Topal
<< Önceki Haber Samsunda Yaşam Parkı açıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER