Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Konukoğlu:

Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Konukoğlu: -Hırslı olun ama hırsın fazlasının zarar olduğunu da unutmayın


GAZİANTEP (A.A) - Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdulkadir Konukoğlu, hiçbir zaman aklın hırsın önüne geçmemesi gerektiğini belirtti.
     Sankodan yapılan açıklamaya göre, Konukoğlu, Gaziantep Zeugma Rotary Kulübünün, değişik illerden 32 lise ve üniversite öğrencisine yönelik Rotary Yarının Liderlerini Arıyor konulu toplantısında, deneyimlerini gençlerle paylaştı.
     Babasının 1994 yılında vefatı sonrasında herkesin Sanko Grubunun dağılacağını düşündüğünü, ancak kardeşleriyle kenetlenerek tam tersini yaptıklarını ve bugünlere geldiklerini ifade eden Konukoğlu, bunda çalışanların da payı bulunduğuna dikkati çekti.
     Valilikle işbirliği içerisinde 35 bin aileye gıda yardımı yaptıklarını ifade eden Konukoğlu, Milli Eğitim Müdürlüğü ile koordine ederek 10 bin öğrenciye kıyafet, 10 bin öğrenciye kırtasiye yardımı gerçekleştirdiklerini aktardı.
     Başarılı olunması hırslı olunması, ancak hırsın aklın önüne geçmemesi gerektiğinin altını çizen Konukoğlu, ayrıca mutlu olmanın öğrenilmesini istedi.
    
     -Merdivenleri birer birer çıkın-
    
     Kendisinin her zaman, zor durumdaki arkadaşlarına bakarak haline şükrettiğini vurgulayan Konukoğlu, şöyle konuştu:
     Ancak, Neden bir Koç olmayayım, neden bir Sabancı olmayayım diye hırslanırım. Sizler de bugün üniversite eğitimi almanın mutluluğunu yaşayın. Bu okulları kazanamayan arkadaşlarınızı düşünün ve halinize şükredin. Bu okulda neden profesör olmayayım, neden ülkenin en iyi avukatlarından, doktorlarından birisi olmayayım diye de hırslanın. Ama hırsınız aklınızı geçmesin. Hırslı olun ama hırsın fazlasının zarar olduğunu da unutmayın.
     Başarılı olmak için hedefe giden yolda merdivenlerin birer birer çıkılması gerektiğini dile getiren Konukoğlu,Merdivenleri birer birer çıkarsanız, hedeflediğiniz yere hazmederek yükselirsiniz. Eğer 2-3 merdiven birden çıkarım derseniz, bir sıçrarsınız, iki sıçrarsınız ama daha sonra yuvarlanır ve başladığınız yere düşersiniz değerlendirmesinde bulundu.
     Konukoğlu, insanların bulundukları ortamlarda sevilmelerinin, saygı görmelerini de sağladığını kaydetti.
    
     -Ortak akıl-
    
     Gaziantepte devlet yatırımı ve tarım yapacak toprak bulunmadığını, ancak Gazianteplilerin adeta DNAsına işlenen girişimcilik yapısı sayesinde Gaziantepin bugünkü başarıyı elde ettiğini kaydeden Konukoğlu sözlerini şöyle tamamladı:
     Gaziantepin geleceğini, kenti yönetenler ve kanaat önderleri olarak ortak kararlarla planlıyoruz. Bu sayede Türkiyeye örnek gösteriliyoruz. Gaziantep olarak 177 ülkeye ihracat yapıyorsak, Türkiye ekonomisine yön veren şehirlerden birisi haline geliyorsak, çoğu kişi için hayal olan şimdiki noktamızdan gururlanmakla beraber, hedef çıtamızı yükseltiyorsak, ortak akıl sayesindedir.
     Gaziantepin başarısında, DNAsında girişimcilik kodları yazılı olan Gaziantepliler, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinden gelerek Gaziantep ile bütünleşen ve her zaman kucakladığımız arkadaşlarımız ile Gaziantepte görev yapan vali başta olmak üzere tüm bürokratların Gaziantepçi haline gelerek görev yapmaları ve gittikleri görevlerde de Gaziantepçi olma özelliklerini korumaları etken oluyor.
     Konuşmaların ardından, Rotary Kulüp yöneticileri, Konukoğluna, günün anısına plaket verdi.
    
     Muhabir: Yusuf Atlıhan
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Konukoğlu: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER