Şanlıurfada üç kişiden biri

Şanlıurfada üç kişiden biri Gelir testi yaptırdı


ŞANLIURFA (A.A) - Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Mehmet Kaya, Genel Sağlık Sigortası (GSS) kapsamında gerçekleştirilen Gelir Testini, kentteki her 3 kişiden birinin yaptırdığını bildirildi.
     SGKdan yapılan açıklamaya göre, GSS kapsamında gerçekleştirilen gelir testine, İstanbuldan sonra en çok başvuru Şanlıurfada yapıldı. Nüfusu 1 milyon 716 bin 254 olan kentte, 570 bin kişi söz konusu testi yaptırdı.
     Açıklamada görüşlerine yer verilen SGK İl Müdürü Mehmet Kara, şunları kaydetti:
     Yapılan gelir testi müracaatlarının sistem ortamında SGK tarafından çekilerek vatandaşlarımızın gelir seviyelerine göre tescil işlemleri tamamlanarak adreslerine tebliği sağlanmıştır. Tüm vatandaşlarımızın, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfına yönlendirilerek gelir testi yapmaları sağlanmış ve sonuca göre GSS kapsamına alınmıştır. Şanlıurfada ortalama her 3 kişiden biri gelir testi yaptırdı.
     Söz konusu teste göre, aile içindeki geliri asgari ücretin üçte birinden az olanlar prim ödemeden GSSden faydalanabilecek.
     Geliri asgari ücretin üçte biri ile asgari ücret arasında olanlar 37 bin 62 TL, asgari ücretle bu ücretin iki katı arasında geliri çıkanlar 112 bin 86 TL ve asgari ücretin iki katından fazla geliri olduğu tespit edilenler ise 225 bin 72 TL tutarında prim ödeyerek, GSS imkanlarını kullanabilecek.
    
     Muhabir: Rauf Maltaş
     Yayıncı: Mehmet Güldaş
<< Önceki Haber Şanlıurfada üç kişiden biri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER