Şanlıurfadaki cinayet davası

Şanlıurfadaki cinayet davası -Güvenlik gerekçesiyle Kocaelide görülen 5i tutuklu 39 sanığın yargılandığı davada, 3 sanık tahliye edildi


KOCAELİ (A.A) - Şanlıurfada 1 kişinin ölümüne, 18 kişinin yaralanmasına neden oldukları iddiasıyla 5i tutuklu 39 sanığın yargılandığı davanın, güvenlik gerekçesiyle Kocaelide görülmesine başlandı. Davada tutuklu sanıkların 3ü tahliye edildi.
     Polisin adliyede aldığı geniş güvenlik önlemleri altında Kocaeli 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülmeye başlanan duruşmaya, tutuklu sanıklar Osman Beyazkuş ile Mehmet Reşat, Hamit, Abdelillah ve Vehbi Koç, müştekiler Hasan ve Mehmet Tekin ile Yasin Demirkır ve İbrahim Taş ile 6 tutuksuz sanık katıldı.
     Yargıtay 5. Ceza Dairesinin davanın güvenlik gerekçesiyle Kocaeliye nakledilmesi kararının okunmasının ardından sanıkların kimlik tespiti yapıldı.
     Duruşmada söz alan tutuklu sanık Abdelillah Koç, yazılı savunmasını tekrar ettiğini belirterek, Ben kimseye silah sıkacak adam değilim. İddianame baştan aşağı çelişkilerle dolu. Tek yanlı olarak düzenlemiştir. 14 kişiyi yaraladığım iddia edilmiş dedi.
     Sanık Hamit Koç da suçlamalarını kabul etmediğini ifade ederek, 16 aydır tutukluyum. İfadeler tamamen çelişkilidir. Bütün mağdurlar söz birliği etmişcesine Abdelillah Koçun Ahmet Arslanı öldürdüğünü, benim de Halili yaraladığımı söylüyorlar. Ancak bir suç işlemedim. Tahliyemi istiyorum diye konuştu.
     Diğer tutuklu sanıklar daha önceki savunmalarını tekrar ettiğini söyleyerek, tahliyelerini talep etti. Tutuksuz sanıklar da beraatlerini istedi.
     Verilen aranın ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, mevcut delil durumu, tutuklu kaldıkları süre ve tutuklama nedenlerinin ortadan kalkmış olması nedeniyle Vehbi ve Mehmet Reşat Koç ile Osman Beyazkuşun tahliyesine karar verdi.
     Heyet, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.
     Şanlıurfada 15 Ocak 2011 tarihinde, aralarında daha önceden husumet bulunan Uzunköy ve Mutluca Köyü sakinleri arasında yaşanan silahlı kavgada, Ahmet Arslan ölmüş, 18 kişi de yaralanmıştı.
     (MY-NEC-NC-DEL)
<< Önceki Haber Şanlıurfadaki cinayet davası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER