Şanlıurfadan kısa kısa

Şanlıurfadan kısa kısa -Vali Güvençten Binbaşıoğluna plaket


ŞANLIURFA (A.A) - Vali Celalettin Güvenç kişisel arşivini İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne bağışlayan Halil Binbaşıoğluna plaket verdi.
     Valilik Basın Bürosundan yapılan açıklamaya göre, Vali Güvenç, 190 video, 800 ses kasetinden oluşan kişisel arşivini İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne hibe eden Halil Binbaşıoğlunu makamında kabul etti.
     Söz konusu arşivin Şanlıurfa kültürüne çok önemli hizmetler sunacağını aktaran Güvenç, Binbaşıoğluna emeklerinden dolayı teşekkür ederek plaket verdi.
     Binbaşıoğlu da arşivinde Şanlıurfa müziğine emek vermiş Seyfettin Sucu, Dede Osman, Abdullah Uyanık, Kazancı Bedih (Yoluk), Şükrü Hafız, Şevki Hafız (Altıngöz), Culha Hafız, Mustafa Şahin, Ahmet Cankat, Karaköprülü İsmail gibi sanatçıların ses ve görüntü kayıtlarının yer aldığını kaydetti.
    
     -Hırsızlık iddiası
    
     Şanlıurfada hırsızlık iddiasıyla bir kişi gözaltına alındı.
     Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü Güven Timleri Büro ekipleri, Atatürk Mahallesinde bir aracın camını kırarak içerisinden dizüstü bilgisayar ve çeşitli eşyaları alan F.Gyi fark etti. Kısa süren kovalamacanın ardından ekipler, zanlıyı Bahçelievler Mahallesinde yakaladı.
     Çeşitli suçlardan sabıkasının bulunduğu belirtilen F.G. ifadesi alınmak üzere Sarayönü Polis Merkezine gönderildi.
    
     Muhabir: Halil Fidan / Eşber Ayaydın
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
<< Önceki Haber Şanlıurfadan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER