Şanlıurfadan kısa

Şanlıurfadan kısa - kısa -ŞUTSOdan SÜTAŞa yatırım daveti


ŞANLIURFA (A.A) - Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Başkanı Eyyüp Sabri Ertekin, SÜTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmazı kente yatırım yapması için davet etti.
     ŞUTSOdan yapılan açıklamaya göre, Ertekin, sektörde söz sahibi olan firmaya, Şanlıurfanın coğrafi ve özel konumundan yararlanarak, yatırım yapma teklifinde bulundu.
     Kentin aynı zamanda Ortadoğu ülkelerine yakınlığına da dikkat çeken Ertekin, şunları kaydetti:
     Şanlıurfa, son dönemde açıklanan teşvik sistemiyle de yatırım için en avantajlı iller arasına girdi. Desteklenen sektörlerin genişliği, iş gücü maliyetlerinin azaltılması ve finansman imkanlarının genişletilmesi ile yatırımlarda en avantajlı iller arasındadır. Bu kapsamda değerlendirilen yatırımlar için uygulanan destek unsurları ve destek oranları ise gümrük vergisi muafiyeti, KDV istisnası ve vergi indirimi ile sigorta primi işveren hissesi desteği bulunuyor.
     Eyyüp Sabri Ertekin, Şanlıurfaya yapılacak yatırımın geri dönüşünün de çok hızlı olacağını dile getirdi.
    
     -Belediye Meclisi mayıs ayı toplantısını yaptı
    
     Şanlıurfa Belediye Meclisi, mayıs ayı birinci oturumunu yaptı.
     Belediye basın bürosundan yapılan açıklamaya göre, Belediye Başkan Vekili Fevzi Yücetepe başkanlığında gerçekleştirilen toplantı, meclise sunulan soru önergelerinin yanıtlanmasıyla başladı.
     Geçen yılın bütçe ve kesin hesabının görüşüldüğü toplantıda, imar komisyonuna havale edilecek dosyalar da karara bağlandı.
     Toplantının bugünkü gündem maddeleri arasında yer alan, su denetim- izleme analizleri ücretinin belirlenmesi ile yeni imara açılan bölgelerde altyapı çalışmaları için İller Bankasından alınması istenilen 20 milyon TLlik kredi talebi gibi konular ise yarına bırakıldı.
     (RUF-DAŞ-İSM)
<< Önceki Haber Şanlıurfadan kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER