Şanlıurfadan kısa

Şanlıurfadan kısa - kısa -Emniyetten çocuklar için proje


ŞANLIURFA (A.A) - Şanlıurfa Emniyet Müdürlüğü tarafından uygulanan Güvenli Hayat ve Güvenli Bir Gelecek İçin Çocuklar ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı (ÇOGEP) ile çocukların ve gençlerin kişisel ve sosyal gelişimlerinin sağlanması hedefleniyor.
     Valilik basın bürosundan yapılan yazı açıklamaya göre, ÇOGEP, İçişleri Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Kalkınma Bakanlığı, Türkiye Belediyeler Birliği Başkanlığı ve TOBB Başkanlığı koordinasyonunda yürütülüyor.
     Çocuk ve gençlerin kişisel ve sosyal gelişimlerinin sağlanması çerçevesinde, toplumsal açıdan korunmalarına ilişkin tedbirlerin yaşama geçirilmesinin amaçlandığı programa katılacak çocuklara sosyal ve eğitim desteği sağlanması planlanıyor.
     Proje kapsamında köylerde eğitim gören 12-16 yaş arası 2 bin çocuğun günübirlik gezilerle kent merkezine getirilerek buraları gezip görmesi hedefleniyor.
     Bu kapsamda Sivereke bağlı çeşitli köylerden 120 öğrenci yarın il merkezini gezip görecek.
    
     -Ceylanpınarda Köylere Hizmet Götürme Birliği seçimi yapıldı
    
     Ceylanpınar ilçesinde Köylere Hizmet Götürme Birliğine üye seçimi yapıldı.
     Öğretmenevinde yapılan seçimde ilçeye bağlı 35 köyün muhtarı ile İl Genel Meclisi üyeleri oy kullandı. Birlik seçimlerini Feyyaz Soylu, Abdurrahim Demir, Musa Dağtekin, Mehmet Aztekin kazandı.
     Birlik üyeliğine seçilen Musa Dağtekin ve Feyyaz Soylu, köyler arasında ayırım yapmadan, eşit hizmet götürme konusunda gayret sarf edeceklerini belirtti.
     (EŞB-AYD-DAŞ)
<< Önceki Haber Şanlıurfadan kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER