Şanlıurfadan kısa

Şanlıurfadan kısa - kısa -Zirai ilaçların eczanelerde satılması


ŞANLIURFA (A.A) - Ziraat Mühendisleri Odası Şanlıurfa Şube Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ali Rıza Öztürkmen, zirai ilaçların eczanelerde satılabilmesi yönünde yapılan kanun değişikliğini doğru bulmadıklarını bildirdi.
     Öztürkmen, yaptığı açıklamada, hukuki olmayan birtakım yasal düzenlemelerle bitki koruma ürünlerinin eczanelerde satılmasına olanak sağlanmasını, meslek alanlarına yapılmış doğrudan müdahale olarak gördüklerini savundu.
     Zirai ilaçların eczanelerde satılmasının insan ve hayvan yaşamını tehlikeye sokacağını iddia eden Öztürkmen, şunları kaydetti:
     Buna karşın Resmi Gazetenin 30 ve 31 Mayıs 2012 tarihli sayılarında yayımlanarak yürürlüğe giren mevzuat düzenlemeleri, insan sağlığı ve zirai mücadele açısından önemli sorunlara yol açacak hükümler içermektedir. 6197 Eczacılar ve Eczaneler Hakkında Kanunda, 31 Mayıs 2012 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan 6308 sayılı kanunla yapılan değişiklik sonucu, eczanelerde satılabilen maddeler arasına ziraatta kullanılan ilaçlar da eklenmiştir. Bu durum bazı sıkıntıları beraberinde getirebilir.
    
     -Siverek belediyesinin çalışmaları
    
     Siverek Belediyesince, 21 bin metrekare atıl ve çöplük alan park ve yeşil alana dönüştürüldü.
     Belediye Park ve Bahçeler Müdürü Alper Makam, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Bahçelievler, Fırat, Bağlar ve Abdalağa mahallelerinde atıl durumdaki 21 bin metrekarelik alanı 10 park ile 5 yeşil alana dönüştürerek vatandaşların hizmetine sunduklarını söyledi.
    
     -Kadınlar Sağlıklı Yaşam İçin Yürüyor kampanya
    
     Şanlıurfa Kent Konseyi Kadın Meclisi tarafından organize edilen Kadınlar Sağlıklı Yaşam İçin Yürüyor kampanyasının açılış yürüyüşü 9 Haziran Cumartesi günü yapılacak.
     Şanlıurfa Kadın Meclisinden yapılan açıklamaya göre, kadınların sosyal hayata katılımının sağlanması, sağlıklı bir toplum olma yolunda ilk adımın atılması ve sporun sürdürülebilir bir yaşam felsefesi haline dönüştürülmesi amacıyla uygulanacak kampanya ile ilgili hazırlıklar tamamlandı.
     Kampanyanın açılış yürüyüşü, kadınların katılımıyla 11 Nisan Stadyumunda Yürüyorum, koşuyorum, sağlıklı yaşıyorum sloganıyla gerçekleştirilecek.
    
     Muhabir: Şükrü Dolaş / Eşber Ayaydın
     Yayıncı: Mehmet Güldaş
<< Önceki Haber Şanlıurfadan kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER