Şanlıurfanın kurtuluşunun yıl dönümü

Şanlıurfanın kurtuluşunun yıl dönümü -Belediye Başkanı Fakıbaba: "Bugün her zamankinden daha çok sevgiye, kardeşliğe, barışa ve hoşgörüye ihtiyacımız vardır


ŞANLIURFA (A.A) - Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba, kentin düşman işgalinden kurtuluşunun 93. yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımlandı.
     Fakıbaba, mesajında, Şanlıurfanın 11 Nisan Kurtuluş Bayramını tebrik etti.
     Urfalıların 93 yıl önce millete yakışır bir davranış sergilediğini belirten Fakıbaba, şunları kaydetti:
     "Türk ulusunun haksızlığa karşı baş kaldırışını, hal ve şartlar ne olursa olsun hür yaşamından bir an dahi vazgeçmeyeceğini, dünyaya haykırışının en bariz örneğini yaşatan aziz şehitlerimizin önünde saygıyla eğiliyorum. Her 11 Nisanda yapılan anma toplantısı, Urfanın kurtuluşu için şehit düşen ve gazi olanların evlatları ve torunları için hissettiğimiz şükran duygusunun bir ifadesi olmasının yanında; bugünkü neslimize, 93 yıl önceki şartlarda tüm imkansızlıklara rağmen verilen mücadelenin, gösterilen fedakarlığın boyutunu anlatmamızı sağlamaktadır."
     Fakıbaba, bugün sahip oldukları değerlerin bedelinin ölçülmeyecek kadar kıymetli olduğunu vurguladı. Fakıbaba, "Gün sevgi günüdür. Gün kardeşlik günüdür. Bugün her zamankinden daha çok sevgiye, kardeşliğe, barışa ve hoşgörüye ihtiyacımız vardır. Türkiye Cumhuriyeti kurucusu yüce Mustafa Kemal Atatürke, Urfa kurtuluş mücadelesi önderleri On İkilere, şehitlerimize, Cenab-ı Haktan rahmet diliyorum" değerlendirmesinde bulundu.
    
     Muhabir: Eşber Ayaydın / Yasin Dikme / Veli Gürgah
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
<< Önceki Haber Şanlıurfanın kurtuluşunun yıl dönümü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER