Türk polis teşkilatının 168. kuruluş yıl

Türk polis teşkilatının 168. kuruluş yıl dönümü


KARS (A.A) - AK Parti Merkez İlçe Başkanı Özgür Turhan, Türk polis teşkilatının 168. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla mesaj yayımladı.
     Turhan, mesajında, gücünü yasalardan, desteğini halktan alan, ülkede dirlik ve düzenin sürekli kılınması için gece gündüz demeden tüm gücüyle çalışan emniyet örgütünün, köklü geçmişiyle Türkiye Cumhuriyetinin temel kurumlarından olduğunu belirtti.
     İnsan hak ve özgürlüklerinin önündeki engellerin kaldırılması, hukukun üstünlüğü prensibinin egemen kılınmasının, çağdaş toplum olmanın en önemli gerekçeleri arasında yer aldığına dikkati çeken Turhan, şunları kaydetti:
     "Toplumumuz bugün barış ve huzur içerisindeyse, bu huzurun sağlanmasında en büyük emek Türk polis teşkilatı mensuplarına aittir. Kurulduğu günden bugüne kadar görevlerini zaman ve yer ayırımı olmaksızın her koşul ve ortamda sorumlulukla yerine getiren, gecesini gündüzüne katan, demokratik hukuk devletinin, Atatürk ilke ve inkılaplarının ve laik cumhuriyetin teminatı olan Türk polis teşkilatının 168. kuruluş yıl dönümünü kutluyor, görevi uğruna canlarını esirgemeyen aziz şehitlerimize Allahtan rahmet, gazilerimiz, görevleri başındaki tüm polislerimize ve ailelerine sağlık, mutluluk ve başarılar diliyorum."
    
     Muhabir: Ercüment Daşdelen / Zehra Melek Çat
     Yayıncı: Mustafa Yıldız
<< Önceki Haber Türk polis teşkilatının 168. kuruluş yıl Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER