Sarıkamışta Deprem konulu konferans

Sarıkamışta Deprem konulu konferans -İl Afet ve Acil Durum Müdürü Oktay Ayğan: -Nüfusumuzun yaklaşık yüzde 98i, topraklarımızın yaklaşık yüzde 95i aktif deprem kuşağında yer almaktadır


KARS (A.A) - Kars İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD), Sarıkamış ilçesinde ilköğretim okulu öğrencilerine Deprem konulu konferans verdi.
     İl Afet ve Acil Durum Müdürü Oktay Ayğan, Halk Eğitimi Merkezi Toplantı Salonunda düzenlenen konferansta yaptığı konuşmada, öğrencilere deprem öncesi, deprem anında ve sonrasında nasıl davranmaları gerektiğini anlattı.
     Müdürlüklerinin görevlerinden birinin afet ve acil durumlara hazırlıklı olmak, gerekli eğitim ve tatbikatları yapmak ve yaptırmak olduğunu belirten Ayğan, Ülkemiz coğrafyası çok hassas bir konumdadır. Nüfusumuzun yaklaşık yüzde 98i, topraklarımızın ise yaklaşık yüzde 95i aktif deprem kuşağında yer almaktadır. Bu durumdan hareketle doğru davranış tarzlarının geliştirilmesi, aile ve okul deprem eylem planlarının hazırlanması, sık sık tatbikatlarla denenmesi, kısacası depremle yaşamayı öğrenmek zorundayız dedi.
     Deprem sırasında yapılması gerekenleri anlatan Ayğan, şunları kaydetti:
     Unutulmaması gereken en önemli husus bulunduğumuz mekanları 10-15 saniye içerisinde terk etme imkanımız var ise dışarıya yönelmekle doğruyu yapmış oluruz. Dışarıya çıkarken de üzerimize elektrik telleri, elektrik direkleri, ağaçlar ve molozların düşmeyeceği alanlarda durmamız gerekir. Şayet bulunduğumuz mekanları 10-15 saniye içerisinde terk edemeyeceğimiz durumlarda ise dışarıya yönelmekle en büyük riski de almış olduğumuzu bu gibi durumlarda kesinlikle merdivenlere, koridorlara ve asansörlere yönelmememiz gerektiği unutulmamalıdır.
     Daha sonra öğrencilere, deprem öncesi, deprem sırasında ve sonrasında uygun davranış biçimlerini daha iyi kavrayabilmeleri için sivil savunma, deprem, afet ve acil durum konularıyla ilgili olarak hazırlanan sunum izletildi.
     Konferansı, AFAD Yönetim Merkezi Şube Müdürü Sabri Yükselen, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Yener Kamiloğlu, öğretmen ve öğrenciler izledi.
    
     Muhabir: Hüseyin Demirci / Sagip Sezginer
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Sarıkamışta Deprem konulu konferans Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER