Şarkışlada, kenelere karşı bilgilendirme çalışmaları

Şarkışlada, kenelere karşı bilgilendirme çalışmaları


SİVAS (A.A) - Şarkışla ilçesinde, kenelere yönelik bilgilendirme çalışması başlatıldı.
     İlçe Halk Sağlığı Müdürlüğü ekipleri ile Şarkışla Devlet Hastanesine bağlı ekipler, bilgilendirmeye yönelik vatandaşlara broşür dağıttı.
     Şarkışla Devlet Hastanesi Başhekimi Hülya Şahan, ilçede 8 gruptan oluşan 20 kişilik bir ekiple her mahalleye girerek, bu mahallelerdeki evleri, keneler ve Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Hastalığı konusunda bilgilendirip, broşür dağıttıklarını söyledi.
     Şahan, hastalığın belirtileri hakkında da vatandaşları bilgilendirdiklerini anlatan Şahan, kenelerden korunmak için yapılması gerekenler hakkında bilgi verdi. Şahan, şunları kaydetti:
     Kenelerin insanlara tutunması engellenmelidir. Bunun için tarla, bağ, bahçe ve hayvan otlatmaya giderken kenelerin kolay fark edilmesi için açık renkli elbiseler giyilmeli, vücutta açık yer kalmamasına özen gösterilmeli ve pantolon paçaları çorabın içine konulmalıdır. Eve dönüldüğünde ise kollar, bacaklar, gövde, diz arkası, koltuk altları, kulak arkası, ense, saç dipleri ve kasıklar dahil vücudun her tarafı ve elbiseler iyice kontrol edilerek, kene olup olmadığına bakılmalıdır.
    
     Muhabir: Kemal Erdoğmuş
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Şarkışlada, kenelere karşı bilgilendirme çalışmaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER