Sazlarıyla sözleriyle 28 Şubatı taşladılar

Sazlarıyla sözleriyle 28 Şubatı taşladılar


KONYA (A.A) - Konyada, halk ozanı ve aşıklar 28 Şubatın yıl dönümünde darbecilere sazlarıyla, sözleriyle sataştı, taşlamada bulundu.
     Derbent ilçesinde Derbent Belediyesi tarafından 28 Şubatın yıl dönümü nedeniyle aşıklar şöleni etkinliği düzenlendi. Derbent Belediyesi Kültür Merkezinde gerçekleştirilen şölene Aşık Zikri Aliyar, Mehmet Ataroğlu, Öksüz Ozan, Zekeriya Özhani ve Yağız Ozan gibi Konyanın seçkin halk ozanı ve aşıkları katıldı.
     Şöleni Derbent Belediye Başkanı Hamdi Acar, çevre beldelerin belediye başkanları, Emniyet Amiri Komiser Yardımcısı Coşkun Ergen, İlçe Milli Eğitim Müdürü İshak Akyazıcı, bazı kurumların amirleri ile salonu dolduran vatandaşlar da izledi.
     İzleyiciler arasında ilçeye bağlı Çiftliközü Beldesinin CHPli belde belediye başkanı Süleyman Akıncının da olması dikkat çekti. Akıncı, programı başından sonuna kadar protokolde ön sırada oturarak AK Partiye mensup belediye başkanları ile birlikte izledi.
     Derbent Belediye Başkanı Hamdi Acar, aşıklar sahne almadan önce kürsüde yaptığı konuşmada, 28 Şubat sürecini eleştirdi. 28 Şubatın Türkiye için önemli dönüm noktalarından birisi olduğunu ve Türk tarihine kara bir leke olarak girdiğini vurgulayan Acar, Bugün itibariyle 16 yıl olmuş. O dönemdeki söylemleri hatırlarsanız, bu 28 Şubat süreci bin yıl sürecek denmişti. Yani bu bin yıl sürecek bir darbe idi. Ama Türk Milleti bu darbeyi kabul etmedi dedi.
     Konuşmaların ardından sahne alan halk ozanı ve aşıklar ellerine aldıkları sazlarıyla ve zaman zaman iğneli sözleriyle 28 Şubat süreci ile bu süreç nedeniyle yargılanarak cezaevine düşen isimleri de hicvederek taşladı.
     Yaklaşık 3 saat süren programda salonu dolduran katılımcılar, aşıklar ve halk ozanlarını zaman zaman alkışlayarak verdikleri desteklerle büyük bir coşkuyla izledi.
    
     Muhabir: Abdulhamit Yaşar
     Yayıncı: Murat Aslan
<< Önceki Haber Sazlarıyla sözleriyle 28 Şubatı taşladılar Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER