Şehit yakını, gazi ve terör mağdurlarına

Şehit yakını, gazi ve terör mağdurlarına ilişkin düzenleme -Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Şube Başkanı Yavuz: Şehit ve gazilerin özlük haklarını genişleten yeni kanun eksik de olsa bizleri sevindirmiştir (


ŞANLIURFA (A.A) - Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Şanlıurfa Şube Başkanı Mehmet Yavuz, Şehitlerin ve gazilerin özlük haklarını genişleten yeni kanun eksik de olsa bizleri sevindirmiştir dedi.
     Yavuz, yaptığı açıklamada, şehit yakını, gazi ve terör mağdurlarına yönelik düzenlemeye değindi.
     Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahine, şehit aileleri ve gazilerinin sorunlarının iletilmesinin ardından söz konusu düzenlemenin hayata geçirildiğini aktaran Yavuz, şunları kaydetti:
     Şehit ve gazilerin özlük haklarını genişleten yeni kanun eksik de olsa bizleri sevindirmiştir. Böylece tüm yurtta toplu taşıma araçlarından şehit ve gazilerin eşi, çocukları, anne ve babaları ücretsiz yararlanabilecektir. Terör olaylarında hayatını kaybeden ve sakatlanan kamu görevlileri de terörle mücadele kapsamına alınacak. Hayatını kaybeden ya da malul olan siviller ile yakınlarına tazminatın yanı sıra aylık bağlanacak. Terörle mücadele esnasında yaralanan ve tedavisi devam eden personele 1 yıllığına ödenen özel harekat ve operasyon tazminatı 24 aya çıkarılacak. Devletimizin şehit ve gazisine sahip çıkmaya devam edeceğinden eminiz. Eksik olan bazı düzenlemelerinde en kısa zamanda müjdesini bize vereceğinden eminiz.
     Yavuz, düzenlemenin geçmesinde emeği bulunan partilere teşekkür ederek, yeni dönemin şehit ve gazi aileleri için hayırlara vesile olmasını diledi.
    
     Muhabir: Rauf Maltaş
     Yayıncı: Mehmet Güldaş
<< Önceki Haber Şehit yakını, gazi ve terör mağdurlarına Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER