Şehitlerimizi uğurluyoruz

Şehitlerimizi uğurluyoruz -Siirtin Pervari ilçesinde askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit olan Uzman Çavuş Kızılgedik, Mersinde toprağa verildi


MERSİN (A.A) - Siirtin Pervari ilçesinde askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit olan Uzman Çavuş Eren Kızılgedik (23), Mersinde düzenlenen törenle toprağa verildi.
     Kızılgedikin cenazesi, Mersin Devlet Hastanesi morgundan alınarak, merkez Yenişehir ilçesine bağlı Çiftlikköy Mahallesinde yaşayan ailesinin evine götürüldü. Burada yakınlarından helallik alınmasının ardından şehidin Türk bayrağına sarılı naaşı, Muğdat Camisine getirildi.
     Törene, şehidin annesi Fatma, babası Ergun ile kardeşleri Erdinç, Eda ve Yusuf Kızılgedikin yanı sıra Ekonomi Bakan Yardımcısı Mustafa Sever, Vali Hasan Basri Güzeloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hayrettin İmren, askeri ve sivil yetkililer ile vatandaşlar katıldı.
     Şehidin ağabeyi Erdinç Kızılgedik, cenaze namazı öncesinde, kardeşinin fotoğrafını uzun süre taşıyarak gözyaşı döktü.
     Öğle namazı sonrası kılınan cenaze namazının ardından askerlerin omuzunda top arabasına konulan şehidin cenazesi, şehitliğe götürüldü. Bu sırada vatandaşlar, terör örgütü aleyhine sloganlar attı.
     Tören sırasında zaman zaman asker selamı veren şehidin annesi Fatma Kızılgedik, tabut top arabasına konulurken, Güle güle oğlum, arkanda iki tane daha aslan var diye seslendi.
     Şehidin cenazesi, Mersin Şehir Mezarlığındaki şehitlikte toprağa verildi.
    
     Muhabir: Zuhal Uzundere Kocalar / Kerem Kocalar
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Şehitlerimizi uğurluyoruz Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER