Şehitlerimizi uğurluyoruz

Şehitlerimizi uğurluyoruz -Siirtin Pervari ilçesinde askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit olan Piyade Uzman Çavuş Mesut Şekerin cenazesi, memleketi Konyanın Akşehir ilçesinde gözyaşları arasında toprağa verildi -Törende ş


KONYA (A.A) - Siirtin Pervari ilçesi kırsalında askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit olan Piyade Uzman Çavuş Mesut Şekerin cenazesi, Akşehir ilçesinde toprağa verildi.
     Şehit Mesut Şekerin (32) cenazesi ilk olarak ilçeye bağlı Reis beldesindeki babaevine getirildi.
     Bu sırada, anne ve babaları boşandığı için halaları Hatice Şekerin yanında yaşayan şehidin oğlu Mevlüt Kaan (7) ile kızı Merve (9) arasında herkesi duygulandıran bir diyalog yaşandı.
     Mevlüt Kaanın Babam bize sarılacak mı- diye sorması üzerine, ablası Mervenin Biz ona, o da bize sarılacak ablacığım. Daha sonra da cennete gidecek demesi herkesi duygulandırdı.
     Şehidin kız kardeşi Hatice Şeker, gazetecilere, Geçtiğimiz perşembe günü kardeşimle sarılıp, vedalaştık. Birbirimize hakkımızı helal ettik. Şimdi bu şekilde geldi dedi.
     Ağlayan Hatice Şekere sarılan iki kardeş, Hani ağlamak yoktu- Ağlamayacağız diyerek, halalarını teselli etmeye çalıştı.
     Helallik alınmasının ardından şehidin Türk bayrağına sarılı naaşı, törenin yapılacağı 75. Yıl Cumhuriyet Parkına getirildi. Törende konuşan askeri personel de duygusal anlar yaşadı.
     Burada Mevlüt Kaan ile Merve Şeker kardeşler, babalarının tabutuna sarıldı. Şehidin yakınları tabuta uzun süre sarılarak gözyaşı döktü.
     Törene katılan şehidin ayrıldığı eşi Kezban İz de Türk bayrağına sarılı tabuta dokundu. Oğlu daha önce şehit olan bir anne ise elindeki oğlunun fotoğrafıyla tabuta sarılarak, Oğluma selam söyle. Mekanı cennet olsun diyerek ağladı.
     Şehidin naaşı, öğle namazı sonrası kılınan cenaze namazının ardından askerlerin omzunda belde mezarlığına götürüldü. Bu sırada, Mevlüt Kaan ve Merve Şeker kardeşler, el sallayarak babalarını uğurladı.
    
     -Biz her zaman sizin yanınızdayız-
    
     Törene katılan Maliye Bakanı Mehmet Şimşekin aileye taziyede bulunduğu sırada babaanne Fadime Şeker, Torunumdan bana 2 yavru emanet kaldı. Artık bunlara nasıl bakıp ilgileneceğim, ne olacak bunlara- diye sordu.
     Bakan Şimşek de Ben size Başbakanın selamını getirdim. Hiç merak etmeyin, en iyi şekilde çocuklara bakılacak ve destek verilecek. Biz her zaman sizin yanınızdayız diye konuştu.
     Daha sonra şehit Şekerin cenazesi belde mezarlığında gözyaşları arasında toprağa verildi.
     Törene, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Garnizon Komutanı Tümgeneral Yılmaz Özkaya, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Orhan Erdem, AK Parti Konya Milletvekili Mustafa Baloğlu, MHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Bal, Konya Valisi Aydın Nezih Doğan, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, askeri yetkililer, şehidin yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.
    
     Muhabir: Metin Bolat / Rıfat Yerlikaya
     Yayıncı: Ahmet Kayır
<< Önceki Haber Şehitlerimizi uğurluyoruz Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER