Selde çöken köprü yeniden inşa edilecek

Selde çöken köprü yeniden inşa edilecek -Gebiz beldesinde geçen yıl meydana gelen sel felaketinde çöken Akçapınar köprüsünün yeniden inşa edilmesi için proje hazırlandığı bildirildi


ANTALYA (A.A) - Serik ilçesine bağlı Gebiz beldesinde geçen yıl meydana gelen sel felaketinde çöken Akçapınar köprüsünün yeniden inşa edilmesi için projenin tamamlandığı belirtildi.
     Antalya İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Faruk Karaçay, yaptığı açıklamada, yıkılan Küçükaksu çayı üzerindeki Akçapınar köprüsünün KÖYDES ödeneği ile Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından yeniden inşa edileceğini belirtti.
     Köprü için projenin çizim aşamasının tamamlandığını ifade eden Karaçay, yeni köprünün daha dayanıklı ve 500 yıl boyunca meydana gelebilecek sel felaketlerine karşı durabilecek nitelikte olacağını kaydetti.
     Yeni köprünün, yıkılan Akçapınar köprüsünün yaklaşık 250 metre güneyine inşa edileceğini bildiren Karaçay, Toplam 13 gözden oluşacak menfezin her bir göz yüksekliği 5 metre, uzunluğu ise 8 metre olacak. Toplam uzunluk ise 113.8 metreye ulaşacak. Ayrıca bölgenin büyük ve küçük araç yoğunluğu da dikkate alınarak menfez platformu 8 metre olarak tasarlandı dedi.
     Ayrıca olası taşkınlara karşı yolun kenarına 6 metre yüksekliğinde, 252 metre uzunluğunda istinat duvarı yapılacağını anlatan Karaçay, böylece sonbahar ve kış aylarında su debisi yükseldiğinde köprü ve köy yollarının zarar göremeyeceğini kaydetti.
     Yeni köprü için 22 Haziranda ihaleye çıkacağını kaydeden Karaçay, Sel felaketinin ardından Valimiz Sayın Ahmet Altıparmakın talimatlarıyla idaremizin imkanları seferber edilmişti. Şimdi de köprü projesini hayata geçirmek istiyoruz. Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından KÖYDES Projesi kapsamında yapılacak köprü sayesinde onlarca köy yolu çağdaş ve modern bir ulaşım imkanına kavuşmuş olacak dedi.
     Haskızılören köyü ve civar yerleşim bölgelerinde yıkılan diğer köprülerle ilgili teknik rapor ve projelerin de hazırlandığını ifade eden Karaçay, ödenek gelmesi durumunda öncelikli olan bu köprülerin yapımına başlanılacağını kaydetti.
     Geçen yıl 9 Ekimde Serik ilçesi Gebiz beldesine bağlı Haskızılören köyünde sel felaketi yaşanmış, 6 çiftçi sel sularına kapılmış, köyde bulunan çok sayıda ev ile Akçapınar köprüsü de tamamen yıkılmıştı.
    
     Muhabir: Hatice Özdemir
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Selde çöken köprü yeniden inşa edilecek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER