Aydınlı sanayicilere kredi kolaylığı

Aydınlı sanayicilere kredi kolaylığı -Aydın OSB ile Halkbank arasında enerji verimliliği protokolü imzaladı


AYDIN (A.A) - Aydın ve Umurlu Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ile Halkbank arasında enerji verimliliği protokolü imzaladı.
     Halkbank Çarşı Şubesinde imzalanan protokolle, Aydın ve Umurlu OSBde faaliyet gösteren firmaların, işletmelerindeki enerji giderlerinin azaltılmasına yönelik tüm yatırım harcamaları, enerji verimliliği kredisi ile finanse edilebilecek.
     Halkbank İzmir 2. Bölge Koordinatörü Sami Bacanak, protokol kapsamında talep edilecek nakdi ve gayri nakdi kredi ihtiyaçlarının Halkbankın kendi kaynaklarından ve yurt dışı kaynaklarından karşılanacağını ayrıca diğer mankacılık ürün ve hizmetlerinin sunulmasına ilişkin genel esasları da düzenlenerek Aydın ve Umurlu OSBlerde bulunan sanayicilerinin hizmetine sunulmuş olacağını söyledi.
     Aydın OSB Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Derelide, Aydın ve Umurlu Organize Sanayi Bölgesinin halen yürütmekte olduğu Enerji Verimliliği Projesi ile enerji verimliliği çalışmalarının hız kazanacağını, Halkbank ile imzalanan protokolün de bu çalışmaları olumlu etkileyeceğini belirtti.
     Kredi yalnızca, avro cinsinden ve yatırım kredisi olarak kullandırılacak. Kredinin üst limiti 2 milyon avro olup, vadesi azami 2 yıl ödemesiz dönem toplam 7 yılı kapsayacak ve çalışan sayısı en fazla 500 olan işletmeler yararlanabilecek.
    
     Muhabir: Suat Deniz
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber Aydınlı sanayicilere kredi kolaylığı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER