Sevgileri engelleri aştı

Sevgileri engelleri aştı -Adananın Kozan ilçesinde, ailelerin evlenmesine izin vermediği engelliler, üye oldukları derneğin girişimiyle dünyaevine girdi


ADANA (A.A) - Adananın Kozan ilçesinde, ailelerinin evlenmesine izin vermediği görme engelliler, üyesi oldukları derneğin düzenlediği törenle dünyaevine girdi.
     Katıldıkları dernek faaliyetlerinde tanışarak arkadaş olan Rıdvan Kara (33) ile Havva Karaoğlan (33) bir süre sonra evlenmeye karar verdi. Durumu açıkladıkları aileleri, evliliklerine karşı çıkınca Kara, Karaoğlanı kaçırdı.
     Türkiye Beyazay Derneği Kozan Şubesinin girişimiyle kısa sürede eşyaları alınan çiftin nikahı, SODES Kültür ve Sanat Merkezinde kıyıldı.
     Belediye Başkan Yardımcısı Zehra Özganın kıydığı nikahta çiftin şahitliğini eski manken Yaşar Alptekin, Belediye Başkan Vekili Süleyman Halacoğlu ve İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Olkan Dağlı yaptı.
     Özgan, evlilik cüzdanını geline teslim ederken, Alptekin de çiftten 3 çocuk yapmalarını istedi.
     Damat Kara, gazetecilere yaptığı açıklamada, birbirini sevenlerin tüm engelleri aşarak kavuşmalarını diledi.
     Gelini ailesinin vermemesi üzerine kaçırdığını belirten Kara, "Engelli insanlar ayakta duramaz diyorlar. Buradayız ve ayakta durduğumuzu gösteriyoruz. Birbirini seven engellilerin de evlenip mutlu olmalarını diliyorum. Ayakta durmasını öğrensinler ve öğretsinler" dedi.
     Havva Kara da yaşadığı mutluluğu ifade ederek, "Böyle bir düğün beklemiyorduk. Belediye başkanımız ve dernek başkanımıza, sebep olanlara teşekkür ederim. Damattan da evliliğimiz boyunca beni mutlu etmesi dışında hiçbir şey istemiyorum" diye konuştu.
    
     Muhabir: Volkan Varan / Ömer Yıldız / Zuhal Uzundere Kocalar
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Sevgileri engelleri aştı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER