Seydişehirde Hıdrellez kutlamaları

Seydişehirde Hıdrellez kutlamaları


KONYA (A.A) - Seydişehir Belediyesinin ilk kez düzenlediği Hıdrellez etkinlikleri Kuğulu piknik alanında yapıldı.
     Seydişehir Belediye Başkanı Abdulkadir Çat programda yaptığı konuşmada, doğanın uyanışını temsil eden, yüz yıllardır Türk dünyasında kutlanan Hıdrellez bayramının yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılması için bu etkinliği düzenlediklerini belirtti.
     Bu günün, Hıdır ve İlyas Aleyhisselamın yeryüzünde buluşup, darda kalanlara, isteği olanlara yardım ettiği, baharın gelmesi ile birlikte bereket ve bolluğa adım atıldığı bir gün olduğunu ifade eden Çat, şunları kaydetti:
     Baharı karşıladığımız bu günü Türk töresine uygun olarak sizlerle sevgi, kardeşlik duygularımızı pekiştirerek, coşku içerisinde kutlamayı amaç edindik. Baharın müjdecisi, tabiatın canlanması ile birlikte Türk dünyasının asırlardır şenliklerle kutladığı, inançlarımızın merkezinde olan Hıdrellezin Türk dünyasına ülkemize, şehrimize, halkımıza, bolluk ve bereket getirmesini diliyorum.
     Programa, Kaymakam Kemal İnan, Garnizon Komutanı Üsteğmen Mehmet Oyanık, Emniyet Müdürü Yahya Günay, Askerlik Şube Başkanı Kamil Güngör, belediye meclis üyeleri, sivil toplum örgütlerinin başkanları ve birçok vatandaş katıldı.
     Seydişehirin yerel sanatçılarının seslendirdiği türküler ve Seydişehir Anadolu Lisesi Kaşık ekibinin halk oyunu gösterilerinin büyük beğeni topladığı programda vatandaşlara pilav üstü kavurma, ayran ve tatlı ikram edildi.
     (KDR-MUH-KYR)
<< Önceki Haber Seydişehirde Hıdrellez kutlamaları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER