Seyfe Gölü Kuş Cennetine seyir terası

Seyfe Gölü Kuş Cennetine seyir terası ve gözlem kulesi -Kırşehirdeki göl çevresine, yerli ve yabancı turistlerin kuşları daha rahat izleyebilmesi için seyir terası ve kuş gözlem kulesi yaptırılacak


KIRŞEHİR (A.A) - Kırşehirin Mucur ilçesindeki Seyfe Gölü Kuş Cennetine, yerli ve yabancı turistlerin kuşları daha rahat izleyebilmesi için seyir terası ve kuş gözlem kuleleri yapılacak.
     Seyfe Gölü Ekoloji Derneği Başkanı Ömer Çetiner, gazetecilere yaptığı açıklamada, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlunun Kırşehir gezisinde verdiği talimatla bu konuda çalışmalara başlandığını söyledi.
     Eroğlunun, bakan olmadan önce yürüttüğü Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü görevinde ilk yurt içi ziyaretini de Seyfe Gölü Kuş Cennetine yaptığını anımsatan Çetiner, kendisinin buraya büyük önem verdiğini vurguladı.
     Kırşehir Sulak Alanlar Komisyonunun, Seyfe Gölü Kuş Cennetine seyir terası ve 2 kuş gözlem kulesi yapılması için çalışma başlattığını belirten Çetiner, Burada, su seviyesinin korunması, Seyfe Göleti etrafının şekillenmesi, yerli ve yabancı turistlerin kuşların hareketlerini izleyebilmesi için kuş gözlem kuleleri ve seyir terası yapılmasına öncelik verilecek dedi.
    
     Muhabir: Abdullah Yıldız / Mustafa Yıldız
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber Seyfe Gölü Kuş Cennetine seyir terası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER