Seyyah Projesi kapsamında 437 öğrenci Divriğiyi

Seyyah Projesi kapsamında 437 öğrenci Divriğiyi gezdi


SİVAS (A.A) - Gençlik ve Spor Bakanlığı Proje ve Koordinasyon Genel Müdürlüğünün organize ettiği Seyyah Ulu Çınarın İzinde Projesi kapsamında, 437 öğrenci Divriği ilçesini gezdi.
     Sivas Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Şube Müdürü Fahrettin Sağlam, AA muhabirine yaptığı açıklamada, projenin 26 Haziran - 02 Eylül 2012 tarihleri arasında 81 ilden 14-24 yaş grubundaki gençlerin katılımıyla gerçekleştirildiğini ifade etti.
     Projenin gençlerin ülkenin farklı illerine seyahat etmelerini, akranlarıyla tanışmalarını ve kaynaşmalarını sağlamak amacıyla hazırlandığını dile getiren Sağlam, Gezmek, gençlerin kişisel ve sosyal gelişimlerinde, toplumsal ilişkilerini artırmalarında, kendilerini ifade etmelerinde, öz güvenlerinin gelişmesinde ve vizyon kazanmalarında en etkili yollardan biridir. Gezmek, eğlenerek öğrenmeyi sağlayan bir etkinliktir dedi.
     Sağlam, projenin, gençler arasında hoşgörü ve diyaloğun arttırılması, sosyal korku ve ön yargıların giderilmesi, toplumsal bütünleşmeye katkı sağlanması açısından önemli olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:
     Gençlerin farklı coğrafi bölgelerde yaşayan akranlarıyla tanışmaları, kaynaşmaları ve kültürel alışverişte bulunmaları bakımından da yararları olacaktır. Bununla birlikte, muazzam bir kültürel mirasımız olduğu inkar edilemeyecek bir gerçektir. Bu tarihi mirasın üzerinde yaşayan gençlerimizin tarihinden ve kültüründen haberdar olması, bu topraklar uğruna verilen mücadelelerimizi görerek, bizzat gezerek öğrenmesi, dünyanın başka hiçbir yerinde bulunmayan ülkemizin doğal, tarihi ve kültürel güzelliklerinden gençlerimizin mahrum kalmaması bakımından proje çok büyük önem arz etmektedir.
     Adana, Adıyaman, Diyarbakır, Erzurum, Gaziantep, Hatay, Mersin ve Urfadan Sivasa gelen 437 gencin Divriği Ulu Camii ve Darüşşifasının yanı sıra Divriği Konaklarını gezdiklerini söyleyen Sağlam, ilçenin tanıtımı açısından önemli bir gezi gerçekleştirdiklerini belirtti.
    
     Muhabir: Mücahit Koç
     Yayıncı: Önder Felek
<< Önceki Haber Seyyah Projesi kapsamında 437 öğrenci Divriğiyi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER