Hastalar için refakatçi evi

Hastalar için refakatçi evi -OMÜ Tıp Fakültesi Hastanesinde şehir dışından gelen ve yatarak tedavi gören hasta yakınlarının kalması için refakatçi evi yapılıyor


SAMSUN (A.A) - Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Tıp Fakültesi Hastanesinde şehir dışından gelen ve yatarak tedavi gören hasta yakınlarının kalması için refakatçi evi yapılıyor.
     OMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Prof.Dr. Mustafa Bekir Selçuk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, refakatçi evinin üç ay içinde hizmete açılacağını söyledi.
     Hastanenin yanında üç katlı olarak yapılan refakatçi evininin hasta yakınları için büyük kolaylıklar sağlayacağını ifade eden Selçuk, Hastanemizde yatarak tedavi gören hastaların yakınları refakatçi evinde kalabilecek. Refakatçi kartı olanlar buradan yararlanabilecek. Refakatçi evi ile hastane koridorlarında ve servislerde hastaların gece kalmasını istemiyoruz. Refatciler zor ve perişan şekilde hastalarının yanında kalıyorlar. Refakatçi evi ile bunu ortadan kaldırmak istedik. Refakatçi evinin bütün bakım ve temizliğini görevli personellerimiz yapacak. Evin en alt katı çamaşırhane olacak. İkinci kat erkekler, üçüncü katta ise bayanlar kalacak. Her katta 25 kişi kalabilecek dedi.
     OMÜ Tıp Fakültesi Hastanesinin bölge hastanesi olduğunu ve bin 100 yatak kapasitesi bulunduğunu Başhekim Selçuk, Samsun, Ordu, Sinop, Amasya gibi illerden gelen hastalara hizmet verdiklerini, yatan hastaların yanlarındaki refakatçilerin rahat etmesi için refakatçi evi kurduklarını ifade etti.
     Hasta yakınlarının rahat etmesinin kendi işlerini kolaylaştıracağını da vurgulayan Selçuk, Hasta yakınlarını rahat ve huzurlu olması, hastaların motivasyonunu arttıracak. Serviste çalışan hekim ve sağlık çalışanlarının hizmetini kolaylaştıracak. Ayrıca geceleri servis ve koridorlarda istenmeyen görüntüler oluşmayacak. Hasta yakınlarının daha rahat, güvenli ve huzurlu bir ortamda kalmalarını arzuluyoruz diye konuştu.
    
     Yayıncı: Mehmet Kumcağız
<< Önceki Haber Hastalar için refakatçi evi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER